Oppo UDP-203 UHD Blu-ray Player Review

Blu-ray-afspiller Oppo-UDP-203

Oppo er en kinesisk producent af elektronik, mobiltelefoner og Blu-ray-afspillere, en førende producent af smartphones. Det rangerer 5. i verden blandt mobiltelefonproducenter. Denne gang afprøvede vi et af brandets mest populære Blu-ray-afspillere.

Design

Det udvendige design af Oppo-afspilleren lover meget høj kvalitet, huset er lavet af massivt metal, som dæmper vibrationer meget effektivt og beskytter elektronikken. Frontpanelet er lavet af børstet aluminium med en ren, behagelig og moderne spiller. Enheden med klassisk udseende har et 43 cm bredt, sort, firkantet hus med sølvfarvede, skiveformede ben.

Oppo-kontrollknappar

Frontpanelet er minimalistisk med kun en UHD-billedtekst på det. De cirkulære betjeningsknapper er arrangeret i tværform. Enheden tager ikke for meget plads med sin størrelse på 43x31x7,9 cm og en vægt på 4,3 kg. På frontpanelet er der et stykke USB 2.0-stik.

Der er 2 USB 3.0-stik på bagsiden, som også accepterer en ekstern harddisk, så du kan afspille lyd- og mediefiler fra en ekstern lagerenhed. Vi kan oprette forbindelse til det lokale netværk med et Gigabit LAN-stik. En Wifi-forbindelse er også mulig, hvilket vi syntes var ret stabil, når vi var tilsluttet en router. Ud over stereosignalerne kan alle 7.1-kanalsignaler modtages via de 2 RCA-stik. Afspilleren har 2 HDMI-udgange og 1 HDMI-indgang. Hovedudgangen er 2.0, hvilket gør den UHD-kompatibel, den anden 1.4 er lydoutput. Dette giver dig mulighed for at forbinde en ultra HD-skærm med hovedudgangen og en forstærker med lydudgangen. Denne løsning er også fordelagtig, fordi den gør det muligt for lyd og video at køre jævnt på kortere signalstier adskilt fra hinanden.

Returnering af UDP-203

RS-232C-porten er ansvarlig for systemintegration, kommunikation med andre enheder kan realiseres takket være trigger-input og output og den infrarøde modtager. Første gang du installerer det, kan du downloade den nyeste software. Menuen er klar, meget let at navigere. Blågrøn grafik, baggrundsfunktioner. Vi har flere justeringsmuligheder, såsom lysstyrke, kontrast, justering … osv. Ikke alene kan du se film eller lytte til musik, du kan også se fotos med afspilleren.

Masser af funktioner, avanceret teknologi

4K UHD kan også afspille Blu ray-diske, diske, der lever op til de nyeste og ældre standarder. (CD, DVD, Blu ray. DVD Audio, SACD, Kodak Picture CD, Video CD). Indhold, der deles på en NAS eller pc, er også tilgængeligt over et netværk. 8-kanals, 32-bit AKM AK4458 VN DAC er ansvarlig for lydafkodning, så den kan afspille 192 kHz / 32bit-filer og fungerer godt med DSP-formater, der er samplet ved 5,56 MHz. Det understøtter Dolby Atmos- og DTS: X-formater, når du afspiller Blu-ray-film til surroundsound.

Oppo processor inde

Det er også fremragende til videobehandling. Takket være quad-core Mediatek OP8591 SoC-chip kan afspilleren håndtere native 4K-videoer, og endda behandling af materiale med lavere opløsning er ikke noget problem. Takket være den avancerede signalbehandling sikrer støjfiltrering og billedforbedring fremragende afspilningskvalitet. Derudover kan UPD-203 konvertere HDR-indhold til SDR-format, hvilket er nyttigt for tv’er eller projektorer, der ikke har HDR-kompatibilitet. De mest almindelige opdateringer er også tilgængelige: 4K / 60p, 4K / 30p, 4K / 24p. Det understøtter også HEVC H264 VP9 4K og HI10P formater. Det kan også håndtere 10-bit HD og 12-bit Dolby Vision til at håndtere sampling af 4: 4: 4 ukomprimeret, 4: 2: 2 og 4: 2: 0 komprimerede farver.

Jeg sender afstandsmodstande

Fjernbetjeningen har også en kraftig baggrundsbelysning af plast, som takket være bevægelsesdetekteringsfunktionen aktiveres, så snart du modtager fjernbetjeningen. Ekstremt følsom, måske alt for følsom. Du kan også styre din enhed med en Android- eller iOS-baseret mobilenhed, som kræver en gratis app, der kan downloades.

Prøve

Mens vi testede Oppo-afspilleren, testede vi enheden i en mellemstor stue på ca. 30 kvadratfod. Associeret med Yamaha HS8 aktive studiemonitorer, prøvede vi det først, mens vi så en film. Action-thriller-dvd’en fra 2011, Ukendt, med Liam Neeson i hovedrollen, er frigivet. Vi fandt pæne billeder, god opløsning og de rigtige farver. Vi kan ikke rapportere billedkvalitet eller lydproblemer. Vi så derefter den biografiske film Papillon fra 2017, der handler om Henry Charrieres liv. Vi var også tilfredse med spillerens præstation denne gang. Med hensyn til både farve- og billedopløsning, stabilitet opnåede vi detaljerede og nøjagtige billeder. Den rumlige effekt var også fremragende.

Vi prøvede også Oppo-afspilleren inden for musik. Vi lyttede til Lennons hit Chellamokers & Illenium feat Stella Takeaway. Lyden var okay og leverede klar, detaljeret og dynamisk ydeevne. Hvad jeg ikke kunne lide så meget ved at teste afspilleren var, at mens indhold, der deles over det lokale netværk, var tilgængeligt, kunne vi desværre ikke få adgang til online onlinetjenester som YouTube, Netflix, Spotify. Heldigvis er dette heller ikke et rigtig seriøst problem, da takket være HDMI-indgangen på bagsiden kan dette problem også løses ved at tilslutte en enhed, der er egnet til streamingadgang. (Ifølge producenten er billedopløsningen af ​​online streaming medieindhold ikke nær så god som for DVD’er, så den betragtede ikke denne funktion som nødvendig.)

samlet set

Takket være det ekstremt høje kvalitetsdesign og udseende af Oppo-afspilleren, den brede vifte af funktioner og kvaliteten af ​​billederne appellerede det os absolut. DVD-bakken er ekstremt stabil, ingen rasler, det ser ud til, at hver detalje er blevet lagt vægt på af designerne. Vi anbefaler absolut Oppo Blu-ray-afspilleren. Vi manglede bare adgang til online streamingtjenester, og det er lidt forvirrende, at fjernbetjeningen er mere følsom, end den skal være.

Som med alle hi-fi- og lydenheder betyder akustisk behandling selvfølgelig meget i enhedernes lyd og ydeevne. I rumklangsrum lyder film og musik ikke som vi forventer og ønsker, så det anbefales at akustisk behandle vægge, lofter og vinduer med lydabsorberende og diffusorpaneler, hvis vi virkelig ønsker at opnå perfekte resultater.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts