Audio Technica AT5040 og Slate Digital VMS ML-1 mikrofon anmeldelse

Audio Technica AT5040

Audio_Technica_AT5040_Studio-mikrofon

Audio-Technica er et japansk firma, der har produceret hovedtelefoner og andre lydenheder siden 1962. I 2005 udviklede han “Uniguard” -teknologien, som gør mikrofoner modstandsdygtige over for elektrisk interferens.

AT5040 er en stor membran-kondensatormikrofon. For membrankondensatormikrofoner er der normalt fokus på det samlede frekvensrespons og lydkvaliteten. Audio Technicas nye AT5040 er en typisk avanceret kondensatormikrofon med komponenter af høj kvalitet, støjsvag og tilstrækkelig vibrationsdæmpning.
Dette er en studiemikrofon, der primært anbefales til optagelse af vokal og akustiske instrumenter med et frekvensområde på 20Hz til 20kHz.

AT5040 tas

Det er kendetegnet ved kardioide retningsegenskaber, ekstra naturlig lyd, 50 Ohm impedans. Støjniveau: 89dB / 1kHz / 1Pa, ekstremt lav selvstøj (kun 5dB), klassisk XLR-stik, tilbehør AT8480-bæretaske, SPL 142dB maksimalt lydtryk, vægt 580g.

Det er i stand til ekstrem musikalsk præstation med fantastisk realisme og lyddybde og klarhed. Lavet i hånden er det slanke og robuste aluminium og kobberhus virkelig meget sofistikeret.

Teknologi og design

mikrofontekniker vid 5040

For AT5040 var ideen at drage fordel af en større membran (højere følsomhed og lavere støjniveau), men uden begrænsningerne for en stor membran (såsom et begrænset højfrekvensrespons). Derfor valgte Audio fire sammenkoblede rektangulære elementer ved design af mikrofonen. Det C-formede design ligner visuelt nogle Brauner-produkter, og med magnetiske clips og låsefunktioner er det hurtigt og pålideligt. For så vidt angår isolering, har det vist sig at være effektivt i lytteprøver, men hvis der var en subsonisk frekvens (ca. 20Hz) på et bestemt sted i mikrofonen.

AT5040 udjævner lyd optimalt ved høje frekvenser (5 kHz til 20 kHz). Ikke desto mindre er det kardioide polære mønster for stramt til dette frekvensområde, for da vi bevægede os i vandret retning, bemærkede vi, at det havde mistet sit højfrekvente indhold.

Lyd
diagram over mikrofonen ved 5040

Lyden af Audio Technica AT5040 mikrofonen er ret neutral. Han var præget af vidunderlig åbenhed. Det fungerede godt på vokal og også på akustiske guitarer, percussion og trommer. Samlet set er det en velfremstillet mikrofon i høj kvalitet, selvom den koster meget. Dens placering skal være meget forsigtig for optimal lyd, og selvfølgelig skal studiens akustik også tages hånd om, ellers er lydoptagelsen ikke tilstrækkelig.

Klassiske kondensatormikrofoner med stor kapsel er uden tvivl et af de mest efterspurgte og dyre produkter på nogens ønskeliste.

Slate Digital VMS ML-1
skifer-digital-vms-ml1-studiemikrofon

Slate Digital blev grundlagt i 2008 af Steven Slate og Fabrice Gabriel med den mission at skabe de bedste digitale lydenheder til professionelle producenter, mixere og ingeniører.

Det virtuelle mikrofonsystem

“VMS” er et hybridsystem, der bruger en kondensatormikrofon, en neutral forforstærker og en avanceret digital behandlingspakke, der gendanner stemningen og ydeevnen hos klassiske mikrofoner og forforstærkere. Det virtuelle mikrofonsystem nedbryder væggen mellem lydteknikere og dyre lydenheder i verdensklasse og giver dig den virtuelle mikrofon af deres drømme til en overkommelig pris.

Slate Digital har skabt et virtuelt system, der leveres med en stor kapselkondensatormikrofon af høj kvalitet, en dedikeret “ultralinær” mikrofonforberedelse og et plug-in, der også er fremragende som modelleringsmikrofon. Det eneste problem er, at du skal bruge din egen A / D-konverter.

sd-vma-ml1 mikrofonpakke

Mikrofonen er sort og er et sted mellem en AKG C12 og en Brauner VM1. Den er udstyret med et meget godt lavet ophængsbeslag, men transmissionstøj er stadig højere, end vi ville forvente. Mikrofonen tilsluttes forforstærkeren via et standard 3-bens XLR-kabel.

Det er af meget høj standard med hensyn til produktionskvalitet, metalarbejde og design er fremragende, og – i modsætning til nogle dyre moderne mikrofoner – er ophængningsholderen glat justerbar og fastholdt. Softwaren er en del af Slate Virtual Mix Rack og er meget nem at bruge. Vores eneste problem var, at Slate Digital VMS ML-1 mikrofonen ikke var udstyret med et højpasfilter.

Vi prøvede det også på vokal, guitar og percussion. Mikrofonen er stille og super ren. Det er en mikrofon af høj kvalitet, og selvom det lyder lidt for sterilt uden noget indgreb, er det ikke rigtig en ulempe ved studiebilleder.

Audio Technica At5040 eller Slate Digital VMS ML-1?

Begge studiemikrofoner leverede fantastisk lyd med meget lave støjniveauer af deres egen og super klarhed. Kvalitetsdesignet, den manuelle produktion og teknologien udviklet af AT 5040 var overbevisende.

Prisen er dog mildt sagt også høj, så pas på ikke at vælge en af ​​mærkeets tidligere, også fremragende men billigere mikrofoner, fordi vi ikke så en så stor forskel i lyd sammenlignet med tidligere modeller.
De største fordele ved Slate Digital-mikrofonen er dens praktiske design og de justeringsmuligheder, der tilbydes af det digitale VMS-system. Desuden kan vi få det til en meget rimelig pris. Et modelleringsstudie pr. Mikrofon er et absolut ideelt valg for lydteknikere.
Husk, at i tilfælde af studier er korrekt akustik afgørende, da lyden af ​​en lydoptagelse eller en blanding, der er optaget i et støjende miljø med dårlig akustik, ikke overholder forventningerne. Vægge og loft behandles med akustiske vægpaneler og diffusorelementer. Hvis der er meget glasplads i studiet, kan du også bruge akustiske gardiner.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts