Vi har testet Denon AVR-X540BT AV-modtager!

Denon-mærket er ikke ukendt for os, vi har allerede testet flere typer AV-modtagere. Denon-produkter fås til en relativt højere pris, men vi har nu prøvet en model i en overkommelig prisklasse. Lige i begyndelsen af vores artikel skal det nævnes, at AVR-X540BT har alt det basale udstyr, der er nødvendigt for at betjene 5.2 – men intet andet. Kun Bluetooth er tilgængelig til multimedie / streaming, ingen Ethernet-forbindelse eller WLAN-modul. DTS-HD og Dolby True HD-dekodere er tilgængelige, men DTS: X- og Dolby Atmos-dekodere mangler.

Lad os se!

AV-modtager Denon AVR-X540BT

Udseendet på forsiden af enheden er kendetegnet ved det velkendte Denon-design, der er blevet lidt raffineret, men ikke ændret markant. Fremstillet af plast af god kvalitet. Drejevælgeren på kildevælgeren er let stiv, mens lydstyrkekontrollen er godt designet. Der er en stor 6,25 mm hovedtelefonudgang på frontpanelet og en forbindelse til højttalerkalibreringssystemindstillingsmikrofonen og en USB-port på fronten.

Enkeltlinjens frontdisplay viser oplysninger i dot-matrix-opløsning, og den forreste USB-port muliggør grundlæggende multimedieafspilning. Mange lydfilformater såsom MP3, WMA, FLAC og MPEG-4 / AAC kan afspilles via denne forbindelse. AVR-X540BT er også kompatibel med HEOS-linket. Displayets lysstyrke kan justeres eller slukkes.

Bagsiden på AVR-X540BT-modtageren

Denon har forsynet AV-modtageren med masser af HDMI-tilslutninger. Den har fem udgange og tre indgange – “Blu-ray”, “CBL / SAT” og “Game” – kompatibel med 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR, BT.2020, Wideo Color Gamut, 4: 4: 4 Pure Color delprøver og kan også konvertere 21: 9-video.

Derudover er der 2 optiske indgange, 2 FBAS cinch / audio cinch-indgange på modtageren og mindst 2 forforstærkerudgange på bagpanelet til tilslutning af aktive subwoofere.

For nem tilslutning er AVR-X540BT udstyret med farvekodede højttalerstik, og højttalerkablerne er mærket i overensstemmelse hermed. Desværre er forbindelsesdelen af højttalerkablet ikke særlig god kvalitet, kablerne er billige og har et dårligt design.

Forsiden af ​​AVR-X540BT har fire genvejsknapper til at skifte mellem de mest anvendte inputkilder. Disse hurtige valgknapper findes også på fjernbetjeningen.

Andre funktioner i Denon AVR-X540BT

Udgangseffekten (8 ohm, 20 Hz til 20 kHz, 0,08% THD, 2-kanals drift) er 70 watt. 6 ohm, 1 kHz, 0,7% THD, 90 watt effekt til 2-kanals drift.

Naturligvis kan du ikke forvente de bedste kvalitetsdele fra en sådan billig AV-modtager.

AVR-X540BT er udstyret med en målemikrofon, der giver dig mulighed for automatisk at justere grundlæggende systemparametre, så de passer til det højttalersystem, du bruger, og rummet. Kalibreringsprocessen er indbygget i installationsguiden, og den meget enkle opløsning af skrifttyperne viser også, at 540 har et helt andet OSD end de dyrere Denon AVR-X-modeller.

Installationsguiden er klar og let at forstå, der guider brugeren gennem installationsprocessen hurtigt og nemt og foretager grundlæggende systemindstillinger. Den medfølgende fjernbetjening giver lidt anledning til klage visuelt eller praktisk. Det er relativt høj kvalitet og samtidig logisk arrangeret. Alternativt kan AVR-X540BT styres med Denon Bluetooth-fjernbetjeningsapplikationen. For at parre skal du trykke på Bluetooth-knappen på fjernbetjeningen i tre sekunder og derefter følge instruktionerne på smartphone-berøringsskærmen og 540-skærmen. Funktioner, der fungerer med Bluetooth Remote App: Tænd / sluk, lydstyrkekontrol, lydløs og kildevalg. Appen er tilgængelig til iOS- og Android-enheder. Takket være funktionerne HDR (High Dynamic Range) og ARC (Audio Return Channel) opnås den perfekte hjemmebiografoplevelse.

Eco-tilstand

Eco-tilstand justerer forstærkerens effekt til lydstyrken og reducerer dermed strømforbruget.

Let at sætte op

Denon Setup Assistant såvel som Quick Start Guide giver dig mulighed for let at opsætte forstærkeren.

HEOS Link-kompatibilitet

HEOS-App-denon

Takket være HEOS Link (ekstraudstyr) kan AVR-X540BT afspille næsten ethvert antal online-musikkilder, såsom internetradioer, og kendte musikstreaming-udbydere, f.eks. Spotify, Deezer eller TIDAL. Når den gratis HEOS-applikation først er tilsluttet til HEOS Link, kan du desuden kontrollere visse funktioner på forstærkeren.

På USB-porten kan X540BT håndtere FAT16- eller FAT32-filsystemets masselagerenheder på henholdsvis op til 2 GB og 2 TB. Selvom 2 TB ville være nok til mange sange, men desværre kun max. Forstærkeren finder 999 filer, maks. Organiseret i 99 mapper.

Selvom AVR-X540BT ikke kan tilsluttes vores computernetværk ved hjælp af Bluetooth-funktionen, kan du afspille stort set enhver mængde musik fra en Synology NAS med en Bluetooth-adapter. (hvis NAS og Denon er tæt på hinanden)

Funktionen Compressed Audio Restorer sikrer tabsfri afspilning af komprimerede lydformater (WMA, ACC, MP3). Enheden er også udstyret med en sleep timer. Frekvensoverførslen er 20 Hz til 20 kHz. Den måler 434 × 151 × 319 mm og vejer 7,5 kg. Den har også en AM / FM-radioantenne.

Lyd

Denon forstærkeren blev testet med Monitor Audio Silver 200 højttalere i et ret lille rum. Akustikken i lyd- og hi-fi-rummet oprettet fra gæsteværelset var endnu ikke tilstrækkelig, da ekkoet forårsagede alvorlige problemer på grund af de tætte vægge. Under den akustiske måling bestemte vi, hvor, hvilken type akustiske paneler er nødvendige for den ideelle lyd. Bredbånds- og lædermembranpaneler samt 60 x 60 cm diffusorer skal placeres på væggene og diffusorakustiske paneler i loftet. Det tilrådes at dække flisegulvet med et akustisk tæppe. Selvom næsten alle forstærkere har et automatisk rumkalibreringsprogram, er sådan software alene ikke nok til at få rum til at lyde optimalt. Rumkorrektionsprogrammer er kun nyttige, hvis rumakustikken allerede er blevet behandlet med de akustiske paneler, der er udviklet til den, for da kræves kun minimale justeringer, hvilket kan gøres med forstærkerens rumkalibreringsfunktion.

Vi lyttede først til Mozarts Requiem og så derefter den amerikanske krigsfilm The Wall fra 2017 for også at tage testen inden for musik og biograf.

Der er ikke meget at sige for lyden fra AV-modtageren, selvom den mangler lydkvalitet sammenlignet med de dyrere Denon-modeller, især i basområdet, men det er et kompromis i denne prisklasse.

Dom

Denne enhed fås til en meget overkommelig pris og giver rimelig ydeevne. Selvom det ikke er i stand til at afkode DTS: X og Dolby Atmos, er det godt udstyret med HDMI-stik. Det tilbyder ikke forbindelse til netværket Internet, men du kan afspille og streame musik via Bluetooth. Det er let at opsætte. Hvis du er tilfreds med funktionerne i Denon AVR-X540BT, kan du få en god enhed til en overkommelig pris.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts