Pioneer SC-LX901 AV-modtagetest

På trods af Onkyo’s seneste erhvervelse af Pioneer’s hjemmebiograf- og Blu-ray-afspillerdivision har enhedernes udseende og fornemmelse bevaret stilen med det sædvanlige Pioneer-mærke.

Design

Pioneer-SC-LX901-AV-modtager

Aluminiumshuset fås i stabile, robuste, sorte og sølvfarver, vejer 18,3 kg og måler 435 x 185 x 441 mm. På frontpanelet er der store, cirkulære inputvælger- og lydstyrkeknapper, der har fået blå LED-belysning. Under displayet er der et flip-dæksel med yderligere betjeningselementer. Når låget lukkes, efterlades et hul omkring det, hvilket ikke rigtig er æstetisk. Det udvendige design er præget af minimalisme og klarhed samt høj kvalitet med ordet Air Studios nederst til højre på fronten.

Trasero-panel SC-LX901

Der er syv HDMI-indgange på bagsiden af enheden, hvoraf fem er HDCPP 2.2-kompatible, og den har to HDMI-udgange, hvoraf den ene er ARC-kompatibel, og den anden kan sende digitale signaler til en separat zone. Den er også udstyret med to koaksiale og tre optiske lydindgange samt en Phono-indgang (MM) til afspilning af vinylplader. Forstærkerstikkene er forgyldte. Der er 11 højttalerstik på enheden. AV-modtageren kan endda bruges som processor via 11,2-kanals forforstærkeroutput. Vi tællede i alt 88 forbindelser!

Mando er afstanden SC-LX

Fjernbetjeningen har et simpelt, logisk layout, hvoraf de fleste allerede har Onkyo-brandets stilfunktioner, men desværre har den ikke baggrundsbelysning, hvilket er uheldigt for mørke biografer.

Vi kan ikke kun styre AV-modtageren med den fjernstyrede iControl AV-applikation, der kan downloades gratis, så den også kan styres med en smart enhed. Airplay 2 og Siri Assistant hjælper os også med stemmestyring. Enheden har selvfølgelig også trådløse forbindelser, såsom: Wifi, Bluetooth, Fire Connect multirum og indbygget Chromecast.

Système Fire-Connect-Multiroom

Fire Connect er en WLAN-baseret trådløs funktion. Vi har også mulighed for online streaming, der gør Deezer, Tidal, Tuneln Internetradio tilgængelig. 4K HDR-billedet håndterer også lydformater med surroundlyd garanteret af Dolby Atmos, DTS: x og DTS: X / DTS Neural X-systemer. Sabre Ultra 32 ES90165 D / A-konvertere er ansvarlige for digital lydbehandling, dette er lydfiler med høj opløsning, da de også håndterer FLAC / FLAC HD 192/24, ALAC, DSD-formater.

2D-lydformater er også tilgængelige med tilladelse fra DTS HD Master Audio, Dolby True HD og Dolby Digital Plus. OSD-menusystemet er meget gennemsigtigt. Lydkvaliteten kan styres med Air Studios tuning-funktionen. SC-LX 901 blev udviklet i samarbejde med lydteknikere hos Air Studios i London.

 Air-Studios-Londres-Lyndhurst-Hall

Air Studios er et af de bedste lydstudier i verden, grundlagt i 1970 af det legendariske Beatles-medlem George Martin. I 1989 ødelagde en orkan bygningen, så et nyt sted skulle findes til studiet. I 1992 fandt George Martin Lyndhurst Hall, en bygning i rumænsk stil i Hampstead, det nordlige London, oprindeligt en kirkeskole og kirke. George Martin bemærker straks den ekstraordinære akustik i det sekskantede rum, designet og bygget til korsang. Bygningen gennemgik en række ændringer og moderniseringer, før den blev omdannet til et studie. Utallige album med kendte og legendariske bands og kunstnere er blevet indspillet her, herunder Pink Floyd, Queen, Paul McCartney, Genesis, The Police, Black Sabbath, Duran Duran og mere. Air Studios Lyndhurst producerede også musik til flere succesrige film og tv-produktioner, såsom: Harry Potter og Philosopher’s Stone, Actually Love, Darkest Hour, Wonder Woman, Casino Royale, Sherlock, Doctor Who … og mere.

Pioneer MCACC Pro

Pioneer-SC-LX-MCACC-Pro

Pioneer’s MCACC Pro rumkorrektionssystem gjorde et overraskende godt stykke arbejde, dets indstillinger var meget nøjagtige, vi havde kun brug for minimal efterkorrektion. Dette er bestemt til fordel for Pioneer-forstærkeren, da du har brug for at vide om rumkorrektionssoftware, der faktisk de fleste af dem kun måler og korrigerer lydtryk, så akustiske fejl på grund af refleksioner og interferens opfattes som et lydtryksproblem, yderligere reducerer lyd. Værelsekorrektionsprogrammer er virkelig effektive, hvis vi leverer den rigtige akustiske behandling i rummet. I tilfælde af ubehandlede rum kan disse systemer desværre heller ikke gøre et mirakel.

Filmtest

Vores første prøveemne var en musikalsk film, Judy med Renée Zellweger i hovedrollen, om livet for den store Judy Garland. Biografen var præget af præcision, detaljer, forståelighed og dynamik. Vi oplevede et bredt og dybt scenebillede, instrumenterne blev adskilt fra sangene, det kunne lytteres til uden øretræthed i lang tid. Vi fandt også, at forstærkerens stereolyd var fremragende i musikdelene.

Dette blev efterfulgt af den meget succesrige spanske serie, Netflix, Money Heist. Vi havde en nøjagtig og detaljeret lyd, lydene omgav os, vi oplevede en realistisk og dynamisk filmoplevelse. Nogle gange hørte vi kun i nogle dele, styrke, overdreven neutralitet. Bassen var intens, hvilket kun forstærkede spændingen i de actionrige scener og vægten af ​​de dramatiske øjeblikke yderligere. Som kritik skal vi nævne, at vi havde lidt problemer med at indstille bassen, og lyden syntes at være mere trukket mod de høje toner.

Vi testede modtageren i et mellemstort filmrum, parret med Klipsch R-620F gulvhøjttalere. Rumets akustik kan siges at være tilstrækkelig, de lydabsorberende og diffusorpaneler på væggene garanterede den ideelle lyd.

Resumé

Det var slet ikke en ulempe for Pioneer, at det blev erhvervet af Onkyo. De har bevaret det sædvanlige design, fortsætter med at være opmærksomme på brugen af ​​komponenter af høj kvalitet og opnå den perfekte lyd. Sammenlignet med Marantz 7012 forstærkeren oplevede vi en mere kraftfuld og dynamisk lyd under testningen af ​​SC-LX901. Med hensyn til musik leverede enheden fejlfri ydeevne. I filmene bemærkede vi overdreven neutralitet nogle steder i visse lyde, men dette betragtes ikke som en alvorlig fejltagelse. Justering af bassen var lidt besværlig. Rumligheden var helt perfekt og leverede et realistisk, detaljeret, nøjagtigt og dynamisk produkt til SC-LX901. Fjernbetjeningen kunne have været baggrundsbelyst, da dette er en ganske nyttig funktion i et mørkt filmrum. Designet som en moderne innovation var det hængslede låg efter vores mening ikke det bedste valg, da kløften omkring døren i lukket tilstand ikke er særlig dekorativ. Huset er i høj kvalitet, robust og stabilt, og holdbarhed synes at være taget i betragtning under produktionen.

Pioners rumkorrektionssystem udfører meget mere nøjagtig korrektion end lignende software fra andre mærker, hvilket giver det en betydelig konkurrencemæssig fordel.

For at en enhed skal levere en virkelig ideel lyd er det naturligvis vigtigt at parre den med højttalere af god kvalitet, og den akustiske korrektion bør heller ikke overses!

Skrevet af Róbert Polgár