Sony VPL-VW 570ES 4K 3D hjemmebiografprojektor anmeldelse

Sonys 4K-projektorer kan med rette konkurrere med JVC-projektorer med lignende funktioner. VW 570ES-projektoren har 1800 lumen lysstyrke, motorfokus og zoom samt motoriserede linseforskydningsfunktioner. Ved 14 kg er enhedens støjniveau 26 decibel, og producentens lampetid er cirka 6000 timer. (Afhængig af brugen.)

Lad os se nærmere på projektoren!

sony-vpl-vw-570es-proyector-wit

Der er ventilationshuller på begge sider af linsen for at sikre korrekt ventilation. Den har to HDMI-indgange på siden, som begge understøtter 18 Gbps 4K HDR-transmission, hvilket betyder, at den er i stand til 60 billeder i sekundet. USB, RS232, IR minijack, 2 x 12 V trigger og Ethernet-stik er også tilgængelige på projektoren.

sony-vpl-proj.-dach

Sony 4K UHD-logoet er synligt øverst på projektoren, forbindelserne er forsænket i kabinettet, så det kan skjules, når det placeres i loftet eller bordet. Glaslinsen er i midten, og en strøm-LED er placeret over linsen. Desværre vises fingeraftrykkene på den blanke plastfront ret hurtigt. Omgivet af en krave med bronzeeffekt er linsen beskyttet af et plastikdæksel, der glider til forsiden af linsen, når den ikke er i brug. Dette kan give problemer med loftmontering, fordi dette lille tæppe kan være i vejen.

vpl-vw projektor bakplan

Fjernbetjeningen er stor, veldesignet, let at se og nem at bruge. Højtryks 280 watt kviksølvlampe har en levetid på 6000 timer, når den bruges i lav tilstand, men med 4K HDR-indhold forventes denne levetid at blive forkortet. Kontrasten er 350.000: 1.

Andre funktioner

Native 4K SXRD (Reflective Display with Silicon X) -teknologi tilbyder en opløsning på 4096 x 2160. Vi anbefaler Sony-projektoren til mellemstore og større biografer. For et 100-tommers billede anbefales en afstand på 3,05 til 6,28 meter, og for et 120-tommers billede er 3,67 meter den ideelle afstand.

Picture Position Memory gemmer indstillingerne. Dynamisk iris øger kontrasten og justerer lysstyrken, mens Sony Realisations billedforbedringsfunktion optimerer udseendet yderligere. WCG-Wide Color Gamut er fremragende, dvs. en bred vifte af farver er tilgængelig. Der er flere billedindstillinger: Cinema 1-2, Reference, TV, Game, Bright Cinema og Bright TV. Takket være Motion Flow-forbedringsfunktionerne kan der foretages yderligere indstillinger med True Cinema, Smooth Low, Smooth High, Combination og Impulse.

Billedindstillinger

sony-vw570es-proj.

Under testningen virkede Cinema 1-billedtilstand lysere med lidt tv-effekt, og Reference- og TV-tilstande var mindre kontrasterende. Hvis du ikke bruger projektoren i mørke, er Bright Cinema det bedste valg, men for os har True Cinema vist sig mest. Projektoren er ret støjende under drift, men hvis den bruges i et filmrum med et godt lydsystem, vises den sandsynligvis ikke engang. 3-chip SXRD-projektoren viste sig at have bedre lysstyring, dybere sorte niveauer og bedre dynamisk kontrast og dynamisk iris.

sony-real.creation-funktion

Enheden har også et CMS-farvestyringssystem og to-punkts hvidbalancekontrolfunktioner. HDR10 og HLG-kompatibel, men understøtter ikke Dolby Vision og HDR10 +.

Reality Creation og Motion Flow frame interpolation forbedrer og skærper billedet yderligere.

Projektor eller tv? Dette er spørgsmålet!

Skærmstørrelsen på tv-apparater er begrænset, de kan være ret tunge, hvilket gør transport og installation vanskeligere end i tilfælde af en projektor. Projektorer kan projicere næsten enhver billedstørrelse afhængigt af rummets type og størrelse. De er meget nemme at fastgøre og placere, men du har også brug for en skærm af den rigtige størrelse og kvalitet, som igen kan tage en hel del plads. Med hensyn til billedkvalitet er LCD- og plasma-tv foreløbig næsten uovervindelige. Projektorer kan projicere mere levende og naturlige farver. Kontrasten er klart bedre end tv’er, fordi lyset, der projiceres af projektorerne, på grund af refleksionerne reducerer kontrasten, medmindre det er helt mørkt i rummet.

Projektor versus tv

Projektorerne anbefales primært til at se film, hjemmebiografsystemer, bruge en unødvendig projektor til at se enkle tv-programmer, fordi standarddefinitionsbilleder ser forfærdelige ud på en stor skærm, og projektorlampens levetid forkortes ved for hyppig brug. Lampernes levetid for projektorer er også begrænset. Selvfølgelig afhænger det også af brugen, men udskiftning af lampe er et meget dyrt tidsfordriv, laserprojektorer er en undtagelse, men hvis du vælger en laserprojektor, skal du regne med, at billedkvaliteten ikke vil være perfekt. Selv de dyreste og bedste kvalitetsprojektorer har basisstøj under drift, hvilket kan være irriterende for nogle. Tv har et utal af input og yderligere funktioner, mens projektorer kun har basale input. 3D-indhold, der projiceres af projektorer, er på den anden side mere perfekt og bedre end tv’er.

Samlet set kan det siges, at fjernsyn er mere alsidige, har bedre kontrast og ikke kræver en projektionsskærm, som kan tage meget plads. Men hvis du vil vælge en enhed til dit hjemmebiografsystem, se film, anbefaler vi projektorer.

Kom i biografen!

Projektoren er tilsluttet en ca. Vi testede det i en 30 kvadratmeter stor stue, hvor akustiske paneler blev brugt til at forbedre lyden i rummet for at sikre den ideelle lyd fra hjemmebiografsystemet, og traditionelle gardiner blev udskiftet med tyk, tæt vævet lydisolerende akustisk gardiner, hvilket ikke kun forbedrer akustikken, men også dæmper fuldstændigt.

Plafonový-projekt Sony ChK v570es

Billedet, der projiceres af hjemmebiografprojektorer, vil kun være skarpt og klart, hvis rummet næsten kan mørknes som i en rigtig biograf. Vi så på thrilleren fra 2014 Før jeg går i seng. Nicole Kidman og Colin Firth er hovedpersonerne i denne spændende biograf, den mystiske atmosfære i historien er ret mystisk. Sony-projektoren producerede skarpe, klare billeder, smukke, naturlige farver, kontrasten var fejlfri og sortniveauet var dybt og intens nok. Vi så filmen i HD-indhold, der var absolut intet problem med kvaliteten. Vi prøvede også billedindstillingerne, farverne blev blå i ren hvid tilstand, så vi forsømte dette.

Dernæst så vi sci-fi, thrillerfilm The Darkest Minds, som blev vist i 2018. Ydelsen til Sony-projektoren var perfekt, dybden af ​​de sorte niveauer var fejlfri, vi så også farverne og kontrasten perfekt.

Konklusion

Designeren af ​​VPL-VW570ES-projektoren får bestemt ros for at have produceret en projektor, hvis billedkvalitet er tæt på en fjernsynsskærm. Sortniveauet er intens, detaljeret og naturligt for kvaliteten af ​​de projicerede billeder, farverne er smukke og levende. Sammenlignet med JVC DLA NX7-projektoren kunne vi lide Sony bedre, men vi fandt også noget stødende her, såsom det faktum, at der kræves en separat billedindstilling for at bruge SDR og HDR, og denne projektor er ret støjende i fuld tilstand. Sidstnævnte problem kan undgås, hvis dit hjemmebiograflyssystem består af højttalere i høj kvalitet. Gå ikke glip af den akustiske behandling af værelserne, for selv de bedste højttalere kan ikke levere fejlfri lyd, hvis akustikken ikke er korrekt!

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts