Genelec 8050A studiemonitor test 

Vi testede for nylig Genelec 8050A højttalere. Vores klient, Károly Szekis hjemmestudie, blev akustisk behandlet af vores firma et par måneder tidligere, lydabsorberende og diffusorpaneler blev anbragt på væggene og loftet, basfælder trykt i hjørnerne blev placeret – efter en akustisk måling – og et tæt vævet akustisk tæppe blev placeret på gulvet. Rumakustikken er således perfekt og giver en ideel indstilling til test af Genelec-højttalere. Károly bruger hovedsageligt sit studie til lydoptagelser og lydblanding, men vi ønskede at få et komplet billede af højttalernes ydeevne, så vi prøvede dem også, mens vi så en film.

Lær denne finsk-fremstillede studiehøjttaler at kende!

Genelec-mærket blev grundlagt i 1978 af to børnevenlige venner, og det finske firma har siden løbende udviklet sine produkter, primært under hensyntagen til brugernes meninger og behov.

Genelec 8050A studiemonitor


Genelec 8050A-højttalerne kombinerer det gamle og det nye. Højttalerkabinen i støbt aluminium – ansvarlig for stivhed – og forstærkere og delefilter er nye. MDE-huset (Minimum Diffraction Enclosure) forbedrer frekvensen. 8050A’s robuste, satin-lukkede hus og akustisk optimerede metalgitter tåler kraftig brug.

Dens slanke, moderne look passer til mange smag. Det er kendetegnet ved en stærkt afrundet form, og med hensyn til elektronikken indeni består den af ​​tre dele: strømforsyningen, outputmodulet og filtrene. Alle 8050A-controllere er placeret på bagsiden af ​​kassen. Indgangsfølsomheden kan indstilles til mellem -6 og 6 stk. En anden nyhed er lavfrekvenskontrol. Højttalerne kan placeres på et stativ eller en konsol ved hjælp af det medfølgende Iso-Pod-system, som forhindrer lydforvrængning og løsner højttalerne fra stativets overflade.

Genelec studiehøjttaler

Højttalerne blev forboret med huller til montering på loftet eller væggene. De kan fastgøres og drejes let og på flere måder. Takket være Directivity Control Waveguide (DCW) -løsningen giver den en blød, fin aksial og frekvensrespons uden for aksen. I 2005 vandt han TEC-prisen “Studio Monitor Technology” og i 2006 kategorien “MIPA” Best Studio Monitor (Nearfield).

Nogle nyttige oplysninger om højttalere:

-Frit frekvensrespons: 38 Hz – 20 kHz (± 2 dB)
-Forstærkerens effekt / kanal: Bas: 150 W, Medium: -, Diskant: 120 W
-Højttalermål (L x B x D): 433 x 286 x 278 mm (højde Iso-Pod 452 mm)
-Højttalerens vægt: 12,7 kg

Lad os se, hvordan disse højttalere klarede sig under testlytten!

Genelec studiemonitor test
billedet er kun til illustration

I det lille hjemmestudie placerede vi Genelec 8050A-højttalerne på stativer og begyndte at lytte til musik. Den første “performer” var Queen-bandet, vi lyttede til deres legendariske hit “Bohemian Rhapsody”. Sangen på 6 minutter udforsker flere musikalske stilarter, hvilket gør det til et ideelt valg til en højttalertest. Alt du kan sige om 8050A-højttalerne er, at de simpelthen er fantastiske! De producerede også perfekte lyde i det dybe, mellemstore og høje område. De forskellige musikstile lød smukt, klart. Vi oplevede en detaljeret, rummelig lyd.
Selvom ejeren, Károly, købte højttalerne til lydoptagelse og lydblanding, glemte vi heller ikke hjemmebiografen, da lydmaterialet i filmene kun kan nydes maksimalt, hvis vi får højttalere af god kvalitet.

Actionfilmen Bad Boys For Life, fra 2020, fandt sted under testningen. (Naturligvis i Blue-ray-kvalitet.) Den spændende actionkomedie med Will Smith og Martin Lawrence i hovedrollen indeholder masser af lydeffekter og bedre end bedre musik, som Genelecs højttalere lyder fejlfri. Der var intet tegn på forvrængede, forvirrede lyde, støj fra dialoger, kanoner, lyden af ​​sportsbilernes brølende motor, og de supermusikalske indsatser var også tydeligt forståede, detaljerede og realistiske i lyden. (Det skal også nævnes her, at studiemonitorer primært er lavet til professionelle musikere i studier, hvor surround sound er forbedret med lydabsorberende og diffuse paneler.)

Hvem anbefaler vi Genelec 8050A-højttalerne til?

Genelec højttalere

Absolut et fremragende valg til optagestudier, professionelle formål, lydblanding. Denne model leverer virkelig fejlfri ydeevne ved alle frekvenser og lydstyrker. Det er også fantastisk til efterproduktion, men denne type gælder også i biografer, det vil heller ikke skuffe filmfans. De akustiske egenskaber i det givne rum er meget vigtige, vi anbefaler bestemt, at du udfører en akustisk måling for nøjagtigt at bestemme de ideelle placeringspunkter for de akustiske paneler. De akustiske forhold i det givne rum er meget vigtige, vi anbefaler bestemt, at du udfører en akustisk måling for nøjagtigt at bestemme de ideelle placeringspunkter for de akustiske paneler.

Studiostudiohøjttalerne i nærheden af ​​studiet er designet til mindre rum, hvor de kun fokuserer på lydoplevelsen fra musikerne, der sidder tæt på højttalerne, de er ligeglade med refleksioner eller interferens, da studierne formodentlig har gennemgået akustisk behandling fra væggene til loftet. Hvis vi tager alle disse aspekter i betragtning, vil vi være tilfredse med lydkvaliteten, som højttalerne udsender.

Similar Posts