Sammenligning af JBL Flip 5 og JBL Charge 4 Bluetooth-højttalere

Vi havde prøvet forgængeren til JBL Flip 5, JBL Flip 4, før, og det gjorde et virkelig positivt indtryk på os, så vi var meget nysgerrige efter at se, hvordan den nyere model, Flip 5 og Flip 4 Charge, adskiller sig fra det.

Det udvendige af JBL Flip 5 har ikke ændret sig meget fra sin forgænger. Den sædvanlige cylinderform, størrelse og design er også meget lig Flip 4. Vandtæt op til en meters dybde, IPX7-certificeret og gummieret for at beskytte mod skader. Dens ydeevne er ret seriøs i forhold til dens størrelse, 20 Watt RMS. Den har 1 4,4 x 8 cm højttaler og 2 passive basradiatorer i siden.

JBL roterer 5 farver

Producenten tilbyder 11 farveversioner. I modsætning til Flip 4 har opladeren et gratis USB-C-stik. 3,5 mm Jack-stikket ligger bagved. I stedet for Connect-forbindelsen (som vi kunne forbinde op til 100 Flip-højttalere med), fik den en Party Boost-funktion, som to Flip 5-højttalere kan forbindes med. (Desværre understøttes Connect-forbindelsen på tidligere Flip-modeller ikke af denne nye funktion.) Helt ærligt ser vi ikke meget mening i at forbinde flere højttalere, det er lettere at bruge en højttaler som JBL Boombox eller UE Hyperboom i stedet.

Det kan forventes at vare omkring 12 timer og har en rækkevidde på ca. 10 meter. Telefonopkald kan dog ikke foretages håndfri. Højttalerfrekvens transmission: 65 Hz-20 kHz, vejer 540 gram. På bagsiden er strømforsyningen, Bluetooth-parringsknap og USB-C-indgang. Omkring knapperne lyser, når de er tændt. Der er selvfølgelig også tænd / sluk og lydstyrkeknapper på højttaleren. Den håndledslignende snørebåndsholder har ikke ændret sig i forhold til Flip 4. Udstyret med et 4800 mAh lithium-ion batteri.

Lydtest

Det betyder virkelig ikke, hvor vi lytter til højttaleren. Vi prøvede først JBL i et akustisk ideelt rum, derefter i et lille studie med temmelig ugunstig akustik, og til sidst gik vi ud og lyttede til det i haven. Vi fandt ud af, at den lille, bærbare højttaler lød meget pænt og tydeligt, selvom mellem- og højtliggende lyde viste sig at være lidt svagere. I undersøgelsen med ugunstig akustik oplevede vi nogle refleksionsproblemer, der fik lyden til at miste noget af sin renhed. Når vi lyttede i haven, var vi ganske tilfredse med lyden selv ved høj lydstyrke, de mellemstore og høje lyde var svagere end forventet også i dette tilfælde, men basen syntes at være særlig bedre og mere intens i det åbne rum, hvilket er vigtigt for en bærbar højttaler.

JBL bærbare højttalere er også ideelle til computere eller bærbare computere eller endda skabe god musik til fester og havefester. Hvis det bruges indendørs, skal du sørge for akustisk behandling af rummets vægge og loft. I ekkolokalerne lyder ikke selv de dyreste lyd- og hi-fi-enheder ordentligt. Udendørs kan vi naturligvis ikke dæmpe støj udefra, så lyden fra bærbare højttalere kommer ikke tæt på kvaliteten af ​​den lyd, der udsendes af kraftigere højttalere.

Designet på JBL Charge 4 er næsten identisk med udseendet på Flip 5.

Charge 4 er også vandtæt, men har en JBL Connect-funktion, der ligner JBL Flip 4. Hvad der dog adskiller sig fra andre modeller er, at takket være dens 7500 mAh batteri er op til 20 timers afspilning mulig. Ca. 3,5 timers opladning er påkrævet, hvis den aflades. Det kunne have været mere levende i sin lyd, men det fungerede meget godt med hensyn til bas.

Konklusion

Blandt Blutetooth-højttalere skiller JBL-produkter sig ud på grund af deres fremragende lyd. Selvom Flip 5 er en nyere model, ville vi stemme på Flip 4 eller Charge 4. En af ulemperne ved Flip 5 er, at den ikke kan bruges til at foretage et telefonopkald, og at det, i modsætning til tidligere modeller, gjorde det ikke har JBL Connect, men Party Boost, så vi kan kun oprette forbindelse til en JBL-højttaler, der også har denne forbindelse. En af de store fordele ved Charge 4 er, at den kan vare næsten en hel dag på en enkelt opladning takket være det enorme batteri. Med hensyn til lyd kan vi ikke rigtig forholde os til højttalernes ydeevne, faktisk er det absolut bemærkelsesværdigt, at en sådan lille enhed er i stand til så seriøs ydeevne. Det betyder dog meget. hvilket akustikrum vi lytter til dem i. Både Flip 5 og Charge 4 er vandtætte, så du behøver ikke bekymre dig om at bruge den udendørs, og det regner, spilder på en drink eller falder i poolen.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts