Vi har testet Klipsch Forte III højttaleren!

I 1970’erne ekspanderede Klipsch -virksomheden mere og mere, og med tiden var det nødvendigt at udvide sortimentet af originale Klipsch -højttalere. Den originale Klipsch Forte blev lanceret i 1985. Klipsch har ansat unge, kreative ingeniører til at udvikle nyere, mere moderne modeller af Klipsch -højttalere. En gruppe unge ingeniører, herunder Gary Gillum (som sluttede sig til Klipsch i 1974), Jim Hunter og senere Roy Delgado, hjalp med at skabe den tredje model af Klipsch Forte med dygtighed og lidenskab. Klipsch designede et topmoderne, anekoisk kammer, for hvilket Klipsch modtog et patent i 1983.

Funktioner

Anmeldelse af Klipsch Forte III højttalere

3-vejs, fronthøjttaler, dimensioner: 33 x 91,4 x 41,9 cm, impedans 8 Ohm, minimumsfrekvensoverførsel: 38 Hz, maksimal frekvensoverførsel 20000 Hz, delefrekvens 650/5200 Hz, diskantdiameter 25 mm, en subwooferdiameter 38 mm , subwoofer / centerhøjttaler diameter 44 mm.

Design

Ledet af Paul W. Klipsch begyndte Gary Gillum at arbejde med at designe en højttaler, der ville levere mere bas fra et mindre højttalerskab. Eksperimenteret med passive radiatorer eller “drone” -højttalere af Klipsch -ingeniører udviklede ingeniørteamet en højttaler, der gav en god basudvidelse fra en mindre boks.

Forte III har en opgraderet 12-tommer subwoofer med en større stemmespole. Forte III mellemtoner og diskanthøjttalere er state-of-the-art titaniumdrev. Som et resultat blev der opnået en mere præcis, dækket lyd. Crossoveren af ​​den nye Forte III -højttaler er også omhyggeligt redesignet.

Forte III-højttaleren fås i fire farver, lavet af ægte træfiner, og har en 305 mm K-281 subwoofer med en sammensat kegle i højttalerskabet; der er en mellemliggende K-703-M tragthøjttaler og en K-79T tragtdiskant. Systemet har også en 381 mm passiv radiator, der udnytter det akustiske tryk, der genereres af subwooferen. En helt ny crossover er blevet tilføjet til enheden, der fungerer i området 650Hz til 5,2kHz, og der er en dobbelt (bi-wire) terminal på bagsiden.

Indstillinger

Du skal finde ud af, hvor smukt Klipsch Forte III højttalerparret er. Disse højttalere er håndlavede på Klipsch -fabrikken i Hope, Arkansas. Højttalerne vi testede er lavet i blank sort, aske, designet er ekstremt spektakulært.

Den uigennemsigtige sorte højttalerrist er meget æstetisk og mystisk. Efter instruktionerne i Klipsch -manualen blev højttalerne placeret mod bagvæggen og i hjørnerne. Producenten anbefaler, at der er et stykke afstand mellem højttaleren og væggen. Hvis du vil, kan du placere højttaleren meget tættere på bagvæggen end normalt. Lad stå i ca. 10-15 cm fra bagvæggen, og vi får en alvorlig dybgang. Denne placeringsform fungerede hørbart godt. Klipsch anbefaler også, at når du placerer højttalerne, skal du også sørge for, at centerområdet og diskanten udstråler mod lytterens siddestilling.

Klipsch Forte III test

Vi testede højttalerne i en hel stor biograf, parret med en Onkyo TX NR676 -modtager. Rummet var næsten akustisk næsten perfekt, med lydabsorberende paneler og akustiske diffusorer, lydproblemerne blev næsten elimineret, men loftet ville stadig have brug for nogle diffusorfrontpaneler for et fejlfrit resultat. Akustisk udvikling er afgørende for design af hjemmebiografrum, hvis vi ikke får det bedste, nyeste og dyreste lyd- og hi-fi-udstyr, og slutresultatet vil være skuffende. Stående bølger, ekkoer forringer betydeligt nydelsen af ​​at se film eller lytte til musik.

Vi testede også Forte III i flere musikalske stilarter. Under testen oplevede vi en dynamisk og detaljeret lyd. Klipsch Forte III leverede en ren, skarp og detaljeret produktion. Bassen var imponerende klar. Lydene fyldte rummet. Vi havde en afbalanceret, optimalt instrueret lyd. Jeg manglede dyb bas og raffinement. Det giver højere lydtryk selv ved lavere lydeffekt. En 200 W forstærker kan levere mindre energi for at opnå et givet lydtryk. Dette resulterer i mere stabilitet, bedre kontrol, mindre forvrængning.

Passiv bas

En af de største fordele ved Forte III -højttaleren er, at den styrer udsendelsen bedre. Hvis højttaleren leder lydbølgerne mod lytteren, kan refleksion fra væggene undgås, hvilket kan reducere stereobilledet. For Forte III besluttede Klipsch at montere det passive baselement på bagsiden. 15-tommers batteri er ikke forbundet med krydsfilteret på nogen måde, men er designet til at give bassen ekstra vægt. For eksempel når den ikke frekvensområdet.

Logo Forte-III-mit

De smukke højttalere er op til 92 cm høje, betrukket med stofgitter, men er i stand til meget seriøs ydeevne i forhold til deres størrelse. Ifølge Klipsch kan højttalerne levere lydtryk på op til 116 dB. Klipsch -højttalere mangler en bas og lyder ikke så sofistikerede som et par Dynaudio -højttalere.

Dom

Smukt udvendigt design, fantastisk, ren, let dynamisk lyd præger denne højttaler. Detaljerne, det midterste og høje område var også okay, rummelige og gav et luftigt produkt. Både instrumental- og vokalsektionerne lød tydeligt og skarpt. Bassen er tilstrækkelig, selvom der stadig er plads til forbedringer ved den laveste bas. Uanset om du leder efter den ideelle højttaler til hjemmebiograf eller lytter til musik, kan Forte III være det perfekte valg for enhver. På grund af sin størrelse er placeringen heller ikke for vanskelig. Hvis vi ikke havde savnet den dybe bas, havde vi givet Klipschs produkt en perfekt bedømmelse.

Skrevet af Róbert Polgár