LG CX OLED TV anmeldelse

LG CX OLED TV tilbyder fantastisk 4K billed- og lydteknologi. OLED-tv er meget populære, og det er ikke underligt. Med deres intense lysstyrke og dybe sorte niveauer er disse tv virkelig forbløffende.

I modsætning til LCD-skærme kræver OLED-skærme ikke separat baggrundsbelysning for at belyse billedet. Pixels udsender deres eget lys. Dette er en særlig fordel for dem, da hver pixel kan slås helt til eller fra hver for sig; LCD-enhedens blinkende baggrundslys resulterer ikke i et sløret billede.

LG har videreudviklet denne OLED-teknologi og forbedret videobehandling med en ny Alpha 9 Gen 3-processor og AI ThinQ-software. En af dens primære funktioner er at skelne mellem forskellige typer objekter, detaljer, såsom ansigter og grafik, der vises på skærmen for at give mere detaljeret behandling. Du kan indstille softwaren til at registrere hvilket indhold (sport eller film) du ser og automatisk justere billedet.

CX understøtter også de mest populære 4K-formater med højt dynamisk område, herunder HDR10- og HLG (hybrid log gamma) -formater til streamingtjenester som YouTube og 4K-udsendelser som DirecTV. Og CX understøtter det stadig mere populære Dolby Vision HDR-format, som nu er blevet udvidet med IQ-mærkning, hvilket betyder, at tv’et kan justere billedet, så det passer til lysforholdene i rummet.

LG CX OLED-funktioner

LG-CX Dunner-tv

LG CX OLED fås i mange forskellige størrelser. I fire modeller har LG CX OLED-tv næsten de samme funktioner og muligheder, der tilbyder det samme antal porte, den samme 4K-opløsning og HDR-understøttelse og den samme OLED-skærm med perfekt opløsning og lysstyrke. I modsætning til LCD-modeller, der kan tilbyde forskellige funktioner på forskellige skærmstørrelser, tilbyder LG OLED-teknologi den samme skarphed og ideelle kontrast til alle skærmstørrelser.

Design

En yderligere fordel ved OLED-teknologi er, at da der ikke er nogen separat baggrundsbelysning, kan den være supertynd. LG CX kan monteres på væggen ved hjælp af et standardbeslag. Det medfølgende kileformede bordstativ er dog en meget stabil understøtning. Det kan fastgøres med et par skruer.

Porte

Bagpanelet har i alt fire HDMI 2.1-porte og tre USB 2.0-porte. Enheden har en Ethernet-forbindelse og også et RF-koaksialstik. Til lyd er der optisk digital lydoutput og et mini-stik til kablede hovedtelefoner.

LG CX har standard Wi-Fi-understøttelse og en Bluetooth-forbindelse til parring med hovedtelefoner og hjerne trådløse højttalere. LG-enheden understøtter også aptX-formatet for bedre trådløs troskab. Derudover understøtter tv’et Apple Airplay2 såvel som Apple Homekit.

Ydeevne

Når du konfigurerer LG CX, er der en række billedbehandlingsmuligheder, der passer til næsten enhver smag. Der er et antal forudindstillede billedindstillinger, herunder sport, film, spil, levende billeder og HDR-effekttilstande. Den inkluderer også den nye filmskabertilstand, der producerer det originale billede så nøjagtigt som muligt ved at gendanne billedformatet, farverne og billedhastigheden for den originale film. Ligesom biograftilstand kan det være lidt slørere end de andre indstillinger, men det giver det mest nøjagtige billede. Indstillingen LG CX AI Picture Pro har tendens til at behandle forskellige dele af billedet forskelligt.

Samlet set var farven på LG CX fremragende. Betragtningsvinklen var usædvanlig god. Der er intet fald i lysstyrke eller mætning uanset din synsposition. Filmene syntes næsten tredimensionelle. I filmtilstand producerede den meget dybere farver og mere realistiske hudfarver.

En af de mest grundlæggende forskelle mellem CX OLED og de billigere 4K-modeller er, at farveændringen ikke er jævn for de mindre modeller. CX OLED håndterer derimod de fleste overgange uden forvrængning. Indholdet af den populære Netflix eller andre streamingtjenester vises også fantastisk skarpt og klart på tv-skærmen. LG CX skuffede heller ikke med standard HD-indhold.

Et område, hvor OLED’er generelt halter bagud, er visning af skygger og detaljer i mørkere scener. Vi er glade for at se, at LG CX OLED har overvundet disse problemer.

Konsol til LG OLED til XBOX

LG er også fantastisk til spil. Det har en reduceret latens-spiltilstand, der fungerede godt med Xbox One 4K-spillet. LG understøtter HGiG til HDR-spil. LG inkluderer en pixel opdateringsfunktion designet til at fjerne billedretention

Prøve

LG har tilbudt en nøjagtig og bred vifte af farver. Farvenøjagtigheden af ​​LG CX var en af ​​de mest fremragende faktorer. LG CX leverede et af de bredeste farveskalaer, vi har set, hvilket resulterede i mere intense farver og et levende billede

LG CX har også bevist sine evner i spil Takket være den lave latenstidstilstand kunne vi også se perfekte billeder til spil. Bundlinje: LG CX er et af de bedste spil-tv, vi kan få.

Lyd

Den generelle svaghed ved store fladskærms-tv er deres lyd. Deres slanke design mangler plads til traditionelle højttalere. Enheden har en AI Acoustic Tuning-indstilling, der bruger mikrofonen til fjernbetjening til at kalibrere lyden til det rum. Det tager kun få sekunder at gennemføre kalibreringen, hvorefter tv’et virkelig lød bedre, det resulterede i forbedret lyd, det satte musik og lyd mere i forgrunden, i midten.

For den ideelle lyd er det bedre at skabe et lydsystem af god kvalitet med egnede højttalere og en forstærker. Rumets akustik skal også behandles, hvis vi ønsker den perfekte løsning. Det anbefales at placere akustiske lydabsorberende paneler og diffusorer på væggene og loftet. Test blev udført i en større stue, hvor træmembranabsorptionspaneler samt pyramidediffusorer og akustiske måtter blev forbedret med hensyn til akustik.

LG CX OLED understøtter også Dolby Atmos. Der er flere forudindstillede lydtilstande, og Biograftilstand giver de mest afbalancerede effekter. Der er også en fem-bånds equalizer, der er effektiv i frekvensområdet 100 Hz til 10.000 Hz, så hvis du vil justere lyden, kan du gøre det i standardtilstand.

I musikfeltet hørte vi en lidt for levende diskant og alt for forstærket bas, men efter justering af musiktilstand gjorde vi lyden afbalanceret.

Smart TV-funktioner

LG er blevet det bedste proprietære program ved at forfine sin webOS smart TV-software. LG understøtter også populære apps som Hulu, Disney + og Showtime, men tilbyder ikke en bred vifte af Android-tv som Sony eller Roku-modeller.

Alle de apps, vi testede, fra Netflix til Vudu, fungerede godt, der var nogle mindre fejl, såsom Pandora-musikappen, der ikke kunne vise alt korrekt på skærmen, men en senere softwareopdatering løste problemet. LG holder apps opdateret, webOS er yderst nyttigt.

Den samlede liste over LG-kanaler, gratis streamingtjenester og film drevet af Xumo har også vist sig meget nyttigt.

Fjernbetjening

Fjernbetjeningen er LG-CX afstanden

LG Magic Remote har en rulbar / klikbar kugle i midten for at flytte markøren på skærmen, som en trådløs mus, og standard numeriske og lydstyrke- og kanalknapper.

Det er en logisk arrangeret, buet fjernbetjening, der også kan bruges som en universal controller. Det tog et par sekunder for fjernbetjeningen at genkende PlayStation 4 for eksempel og også udføre kommandoen på den enhed. Ved at trykke på og holde mikrofonknappen nede på fjernbetjeningen startes Google Assistant, som fungerer meget godt.

I modsætning til premiummedlemmerne i LG OLED-familien har CX OLED ikke indbyggede fjernmikrofoner, så du kan kun bruge fjernbetjeningens mikrofonindgang. LG ThinQ smart-tv tilbyder også indbygget support til Amazon Alexa.

Sammenfattende

Dette smarte tv belønner filmfans med et uovertruffen billede. Hvis vi leder efter det bedst mulige 4K-billede, vil LG ikke skuffe. Med forbedret lyd og avancerede smart-tv-funktioner inklusive stemmestyring bliver denne enhed endnu mere attraktiv. Hvis du vil have en endnu mere ægte filmoplevelse, kan du bruge en projektor og projektionsskærm i stedet for et tv, men det skal nævnes, at LG CX-serien og andre smarte tv’er med lignende muligheder er i stand til meget skarpere billeder, højere opløsning og lysstyrke end de bedste projektorer!

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts