Vi testede Magnat Transpuls 1500 højttaleren!

Magnat er et tysk firma, der har fremstillet forskellige lyd- og hi-fi-produkter siden 1973. Det mest slående udseende af Transpuls 1500-modellen, der minder mest om stilen fra 60-70-80’erne, er kendetegnet ved en ægte årgang design.

Tidsrejse

magnat-transpuls-1500-_ par-parlantes

Under produktionen af ​​Transpuls 1500-højttaleren følte Magnat ingen trang til at skabe det mest moderne, minimalistiske design muligt. Tværtimod! Enheden formidler en retrofølelse med livet med brune træmønstrede foliesider, et forsænket, mørkegråt frontpanel i børstet metal og en stor, lille metalfarvet fane på piedestalen med mærkenavnet og måledataene på et lille tavle på forsiden.

Magnat Transpuls 1500 funktioner

Enheden er 37 kg, omkring en halv meter bred, en meter høj og 40 cm dybe højttalere er beskyttet af stof. Frekvensresponset er mellem 16 og 35.000 Hz, følsomheden er 95 decibel, belastningskapaciteten er 750 eller 500 watt, og det fungerer godt med en mellemstærk forstærker. De er udstyret med to tragtformede dome diskanthøjttalere, hver 25 mm i diameter, og er lavet med såkaldt dobbelt kompression tweeter DC Horn teknologi. Tweeterne har et tragtdesign, derudover er der brugt en interessant løsning, tweeterne er vippet mod hinanden, så strålingen og styringen af ​​diskanten er meget mere koncentreret mod et bestemt punkt, så det betyder ikke noget, hvor og hvor langt vi placerer højttalerne. Det er også en god ide at justere den studerendes position godt, så diskanten ikke går tabt. Tweeter-tragtens lodrette design tjener også retningsbestemmelse.

Vintage design – moderne teknologi

Det er en trevejs, basrefleks-designet højttaler, der er anbragt i et stærkt, robust MDF-kabinet. Impedansen er mellem 4 og 8 ohm, den anbefalede forstærkeroutput er mellem 30 og 500 watt. Ud over en stor, men let membran med en 17 cm centerhøjttaler og en kurv, giver en ekstremt stor subwoofer med en diameter på 38 cm de ideelle lyde.

Den har en Klippel-optimeret højttalerdriver, subwooferen er lavet med en speciel styret refleksjusteringsteknik, der minimerer vibrationer, så det er faktisk en akustisk flowblokeringsteknologi.

Fasekorrektion med 12 decibel-filter er også tilgængelig for mellemstore og subwoofere, og stejl 18-decibel filterfasekorrigering er mulig. Takket være FE Driver Dynamic-teknologi reducerer subwooferen elektriske og mekaniske tab.

Lydtest

Højttalertesten begyndte med at se en film. Vi så fantasy-thrilleren 47 actionfilm 47 Ronin, der blev udgivet i 2013. Højttaleren var forbundet med en Arcam hjemmebiografforstærker under repetitionen. Højttaleren leverede en meget dynamisk lyd med præcise og intense baslyde. Lydene lyder i alle retninger, enheden producerede et bredt scenebillede. Dialogerne var detaljerede, og vi kunne høre klar lyd i hvert område og ved hvert lydstyrke. Vi lyttede derefter til Olivia Rodriguez’s Driver License for at teste Magnat Transpuls 1500-højttaleren, mens vi lyttede til stereomusik.

Selvom dets udseende er retro, er det rent, forvrængningsfrit, detaljeret og dynamisk takket være moderne teknologier, bassen er kraftig, tæt og intens, hvilket i vid udstrækning skyldes subwooferen med en diameter på 38 cm.

Den lille bror

transpuls1000 tycoon højttalere

Transpuls 1500-modellen har et mindre søskende, Transpuls 1000, som primært blev udviklet til musik rig på rock og kraftig bas. Vi havde mulighed for at prøve det i et mindre musikrum. Ligesom 1500 huser MDF-huset en tragt, en 25 mm dome-diskanthøjttaler, en 130 mm centerhøjttaler og en 260 mm subwoofer. Vi vil anbefale denne type til mindre værelser og værelser. Takket være de to frontrefleksåbninger kan den også placeres tæt på væggen. De mellemstore og dybe intervaller er drevet af imprægnerede papirmembrandrev.

Transpuls-1000-højttaler-2.

Transpuls 1000’s produktion var også dynamisk og nøjagtig, basserne lød klare og stramme, og lydtrykket var stort. Sangen var adskillelig og realistisk, med begge modeller i stand til meget høj opløsning i det høje område. En hornlignende lydguide blev placeret foran diskanthøjttaleren. Robust kabelforbindelsespanel, forgyldte skrueterminaler sikrer perfekt signalmodtagelse.

Dom

Ingen skal afskrækkes af det vintage udvendige design af Magnat-højttaleren, der elsker en retro-atmosfære og kan være et ideelt valg til stuen eller hjemmebiografen. 1500-modellen er meget intens og kraftfuld takket være den store subwoofer, den er i stand til klar lyd, hvorfor det er værd at placere den i en mellemstor eller større stue, fordi den kun virkelig kan give maksimal ydelse der.

I et rum med ideel akustik, parret med den rigtige forstærker, kan du forvente absolut optimal og smuk lyd fra Magnat-højttaleren.

Lad os dog ikke glemme, at hvis vi ikke er opmærksomme på den akustiske behandling af værelserne, vil ekkoerne og refleksionerne forringe ydeevnen for selv lyd- og hi-fi-udstyr i bedste kvalitet, så det er absolut værd at udføre en akustisk måling af en specialist i vores biograf eller stue. Baseret på målingerne kan du bestemme nøjagtigt hvor, hvor mange og hvilken type paneler der skal placeres for perfekt akustik.

Hvorfor er højttalerfølsomhed vigtig?

Svaret på dette er meget simpelt, da en højfølsom højttaler med en forstærker med lavere effekt også lyder godt. Betydningen af ​​følsomhed for en højttaler afhænger primært af den tilsigtede anvendelse. Det betyder ikke noget, om du bruger en nærfeltmonitor, eller hvis du vil integrere den i et hjemmebiografsystem, kan du bruge højttalerne i et større rum eller til udendørs lyd. Generelt kan det siges, at når afstanden øges, falder lydtrykket, så følsomhedsgraden er vigtig.

Jo højere en højttalers følsomhed og belastningskapacitet er, jo højere er det maksimale lydtryk, dvs. SPL, hvilket også betyder det maksimale lydstyrke.

Højttalerimpedans

Impedansens værdi er vigtig på grund af forstærkeren, der driver højttaleren. Ved 80 procent af den nominelle impedans er højttalerens impedans i det nyttige frekvensoverførselsområde, ingen steder kan effekten være lavere. Impedansen er også tæt knyttet til det faktum, at højttaleren kan belastes med maksimalt denne indgangseffekt uden beskadigelse på kort eller lang sigt, normalt er højttalernes maksimale udgangseffekt en kombination af følsomhed og belastningskapacitet.

Skrevet af:

Róbert Polgár

Similar Posts