Vi har testet Marantz SR6015 AV-modtageren!

Kort oversigt:

 • Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height virtualiseringsteknologi, DTS: X® og DTS Virtual: X ™ og IMAX®
 • Ni kanaler med to uafhængige subwooferudgange
 • Det kan også bruges som en 11,2-kanals processor ved at afbryde interne forstærkere
 • eARC og HDMI 2.1-teknologi til ukomprimerede lydsignaler fra smart TV og 4K- eller 8K-videobehandling på alle syv HDMI-porte
 • Audyssey MultEQ XT32 rumkorrektion
 • I skærmmenuen kan du bruge indstillingerne til at installere og opsætte med et blik

Introduktion til Marantz SR6015 AV-modtager!

Marantz-SR6015 modtager test

Marantz er en del af Sound United, som også ejer Denon, Polk Audio, Classe, Definitive Technology og andre mærker. Hvert mærke bevarede sin egen unikke stil og teknologi. Marantz har altid stræbt efter premium lydkvalitet. Alle de produkter, de fremstiller, gennemgår omhyggeligt design og fremstilling, som overvåges af ekspertingeniører. Både AV- og SR-linjerne inkluderer HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module), der fungerer ved højere kapacitet og adskiller Marantz-produkter fra konkurrencen. Det er dybest set et diskret kredsløb med korte signalveje. Det fungerer som en op-amp type. SR6015 tilbyder separate højstrømsforstærkere på alle kanaler og leverer 110 watt pr. Kanal (8 ohm, 20Hz-20kHz, THD: 0,08% til tokanalskontrol). Robuste, robuste interne komponenter sikrer stabilitet, når du bruger højimpedanshøjttalere. SR6015 bruger også AKM AK4458 32-bit D / A-konvertere.

SR6015 har ni forstærkere med et HDAM-modul, 110 watt effekt pr. Kanal med to kanaler. Den har syv HDMI-indgange og tre udgange. Den ene er en dedikeret port, der understøtter 8K-video ved 60Hz og 4K ved 120Hz. Det understøtter også Dolby Vision, HLG, HDR10, 21: 9 video, 3D og BT.2020 farveversioner og den nyeste HDCP 2.3 kopibeskyttelsesfunktion på alle HDMI-indgange.

sr6015 herfra

Modelens videoprocessor er i stand til at behandle native videosignaler op til 8K opløsning og understøtter HDMI eARC, som kan streame lydformater som Dolby Atmos og DTS: X fra dit smart-tv til dine hjemmebiografhøjttalere. SR6015 har den nyeste Bluetooth-teknologi og kan tilsluttes til netværket via Airplay 2 eller LAN eller Wi-Fi. HEOS tillader transmission til andre HEOS-kompatible enheder i hele huset. SR6015 kan også bruges som forforstærker og tilsluttes en ekstern forstærker.

MARANTZ SR6015 AV-modtager Specifikationer

 • 9.2 kanaler (to uafhængige subwooferudgange), der kan konfigureres til 11,2 kanaler med 2 pre-outs
 • 9-kanals diskret forstærker, 110 W pr. Kanal (8 ohm, 20Hz-20kHz, 0,08% THD 2-kanal)
 • Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, Dolby TrueHD, Dolby Surround, DTS: X, DTS Virtual: X, DTS HD Master, DTS Neural: X, Multichannel Stereo, IMAX Enhanced, Auro 3D
 • Audyssey MultEQ XT32, dynamisk volumen, dynamisk EQ
 • 7 HDMI-indgange (1 HDMI-indgang på frontpanelet) med fuld HDCP 2.3-understøttelse, 3 HDMI-udgange, eARC
 • 8K / 60Hz og 4K / 120 Hz transmission i fuld hastighed, 4: 4: 4 farveopløsning, HDR10,
 • HLG, BT.2020 og Dolby Vision
  INDBYGGET HEOS lyd i flere rum, stemmestyring og digital musikstreaming.

Ind- og udgange:

sr6015 indgange udgange

-5 stereo RCA linjeniveau, 1 Phono (MM), 2 optisk, 2 koaksial, 1 USB, 11,2 multikanal (2 subwooferudgange), 2 multirum, 3 komposit, 2 komponent, 1 komponent, 2 komposit

Design

Marantz tager design alvorligt. SR6015s minimalistiske frontpanel har symmetriske, runde knapper til venstre og højre for at ændre lydstyrke og input. Det centrale display giver dig lige så mange oplysninger, som du har brug for. Info-knappen på fjernbetjeningen viser yderligere oplysninger, såsom lydbehandling og indstillingsdetaljer, på tv’et eller projektorskærmen, og du kan ændre lydindstillingerne med det samme. I modsætning til de fleste andre modtagere viser det kun kun de mest nødvendige oplysninger på skærmen, hvilket gør det let at se.

På forsiden bag et dæksel finder du hovedtelefon- og Audyssey-mikrofonstik, zone-controllere, lydtilstande, USB- og A / V-komponentindgange. Men hvis du kan styre alt med fjernbetjeningen, behøver du ikke engang at åbne dette dæksel mange gange.

Bagpanelet huser de elleve bindekolonner og har syv HDMI-indgange og tre udgange, en dedikeret 8K-indgang, der understøtter 8K / 60Hz og 4K / 120Hz transmissionskapaciteter, og 4: 4: 4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21: 9 video-, 3D- og BT.2020-funktioner. Radiomodtageren genkender inputenhederne og navngiver dem automatisk, men dette kan let redigeres efter ønske.

Det eneste problem med SR6015 fjernbetjeningen er, at den ikke har baggrundsbelysning, hvilket er en stor ulempe, fordi den ofte bruges om aftenen eller i tilfælde af en hjemmebiograf om dagen med fuld dæmpning.

Prøve

Vi testede forstærkeren i et relativt beskedent rum, parret med Definitive Technology D15 tower-højttalere. Rummet var akustisk relativt pænt, læderlydabsorberende membraner blev placeret på væggene, Cube akustiske lydpaneler i hjørnerne, og akustiske gardiner foran vinduet gav den ideelle balance mellem lyde og fuldstændig mørkning. Det ville stadig være nødvendigt at placere diffusorer i loftet for perfekt lyd. Vi testede først musikalitet på Marantz AV-modtageren, Ed Sheerans helt nye sang Bad Habits.

Musikken fyldte rummet og oversvømmede vidunderligt rummet. Vi havde en dynamisk, naturtro, detaljeret lyd.

Vi testede også enheden, mens vi så en film. Vi så actionfilmen Extraction med Chris Hemsworth i hovedrollen. Modtageren producerede en perfekt surroundeffekt, dynamikken var ganske imponerende, detaljen også. Efter Audyssey-korrektionen blev de dybe også stærke og percussive.

Konklusion

Takket være fremragende lydkvalitet, hurtige og nemme indstillinger, Audyssey MultEQ XT32-korrektionssystem, 4K og 8K videobehandlingsfunktioner, er denne forstærker en rigtig god modtagelse. Det faktum, at det også kan bruges som en forforstærker – bare prikken over i’et. Marantz SR6015 har de fleste af funktionerne i high-end SR8015 til en lavere pris, men med lidt mindre strøm. Fjernbetjeningen kan have baggrundslys. Dette fantastiske værktøj er også et ideelt valg for filmbuffere og musikelskere.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts