BenQ MH530 projektoranmeldelse

BenQ er et taiwansk multinationalt firma, der fremstiller elektronik, computer- og kommunikationsudstyr. Mærket blev grundlagt i 1984 og findes i mere end 100 lande. BenQ MH530 er en kompakt DLP-projektor med en chip og kan projicere farver, skarpe, detaljerede Full HD-billeder. Native kontrast og sorte niveauer er gennemsnitlige. Det har tilstrækkelig lysstyrke til at kunne bruges godt i dagslys eller lampelys.

Design

BenQ-Mh530-1 projektor.

Denne lille DLP-projektor med en enkelt chip klarer sig bedst på grafer og cirkeldiagrammer og er også en perfekt ledsager til Blu-ray-afspillere og spilkonsoller. Hvis man rejser ofte, kan man nemt tage det hvor som helst med en, der måler 283 x 95 x 222 mm og vejer 5 kg. Elegant hvidt design, elegant, smukt udseende. Desværre har den kun en HDMI-indgang, selvom der kræves et minimum af 2 HDMI-indgange.

Bagpanel MH530

Bagpanelet har lydindgange og -udgange samt en mini-USB-port til softwareopgraderinger og en RS232-port.

Takket være en enkelt HDMI-indgang, Full HD-opløsning og BrilliantColor-behandling er den i stand til fremragende HD-billeder fra en Blu-ray-afspiller eller spilkonsol. Den har også en indbygget højttaler, men højttalerens ydeevne er ret dårlig, egnet til lejlighedsvis brug, såsom en præsentation. MH530 er også i stand til 3D, selvom ingen 3D-briller er inkluderet.

Indstillinger

MH530-indstillingsmenu

MH530 har keystone-korrektion, men desværre forårsager det billedforvrængning. Brug af MH530 er dog meget simpelt – alt hvad du skal gøre er at trykke på knapperne på fjernbetjeningen, og billedet begynder at bevæge sig op eller ned. Det samme gælder med venstre og højre lydstyrkeknap på den indbyggede højttaler.

Forudindstillinger for biograf eller sRGB er velegnede til at se enhver video. Der er nogle energibesparende tilstande, herunder SmartEco, og BenQs BrilliantColor-funktion øger farvemætning og kontrast uden nogen farveforvrængning.

Energibesparende tilstande

BenQs SmartEco-teknologi tilbyder lave driftsomkostninger, uovertruffen lysstyrke, fremragende billedkvalitet og optimeret lampelevetid. Med denne specielle funktion kan du opnå op til 70% energibesparelser og lavere driftsomkostninger, mens du nyder den ultraviolette billedkvalitet.

SmartEco-tilstand

I SmartEco-tilstand bruger projektoren nøjagtigt så meget lampekraft som nødvendigt for at opnå det bedste kontrastforhold.

Lampebesparende tilstand

Takket være lampebesparende tilstand skifter lampens effekt alt efter det indhold, der skal vises, så den ændrede lysstyrke kan øge lampens levetid med op til 50% og dermed forlænge lampens levetid.

Eco Blank Mode

Eco Blank-tilstand giver dig mulighed for at gøre skærmen mørkere, når projektoren ikke er i brug. Når den er tændt, reducerer denne specielle funktion det samlede energiforbrug med 70% og reducerer lampens lysstyrke.

Projektoren skifter automatisk til Eco Blank-tilstand, hvis der ikke registreres nogen inputkilde, selv tre minutter efter at den er tændt. Denne konvertering undgår energispild og forlænger lampens levetid. Standby-strømforbrug er mindre end 0,5 W.

Blu-ray Full HD 3D-understøttelse

Full HD obraz MH530

BenQ MH530s nyeste DLP®-teknologi understøtter 3D-skærm, og 3D-scener kan ses med 3D-briller.

DLP-teknologi (Digital Light Processing) bruges også af de fleste digitale biografsystemer og IMAX-biografer. DLP er også en almindelig teknologi i projektorer.

Med et utroligt langt levetid mikrostørrelsesspejl på DMD-chippen og et fuldt isoleret hus på DLP-motoren er BenQ DLP-projektorer i stand til ydeevne uden at forringe billedkvaliteten. BenQ-projektorer er også modstandsdygtige over for snavs og høje temperaturer.

Støjniveauet er 33/28 dB, billedformatet er 16: 9, lampens effekt er 270 W, og lampens levetid er 4.000 timer.

BenQ MH530 ydeevne

MH530 kan bruges godt om dagen, 3200 ANSI lumens lysstyrke er et stort plus, og der er ikke noget problem at bruge projektoren indendørs på en lys, solskinsdag, selvfølgelig skal du bruge den højeste lampeindstilling. Ulempen ved dette er, at når lyset er lavt, er der kun gennemsnitlig kontrast. Skift til SmartEco forbedrer dette, men BrilliantColor-funktionen hjælper også. Mørke områder i billeder kan virke lidt kornede – et almindeligt problem med DLP-projektorer med en chip – men billederne er ret detaljerede. Bevægelsesopløsningen var imponerende. På trods af sin fremragende billedevne er der en alvorlig fejl i MH530-projektoren, “regnbueeffekten”.

MH530 er en alsidig projektor: det oprindelige billedformat er 16: 9, hvilket gør den også perfekt til film og tv-shows. Med 3200 ANSI-lysstyrke og et kontrastforhold på 10.000: 1 fungerer MH530 også godt, når man ser film, selvom farverne og kontrasten ikke overholder forventningerne.

MH530 har 3D-farvestyringsindstillinger (nuance, mætning og forstærkning) samt nogle interessante lampetilstande, der virkelig hjælper – især SmartEco-tilstand, som reducerer strømforbruget med 70%.

Manglen på linseskift er en alvorlig ulempe, ligesom det underlige design af fokushjulet over linsen; af en eller anden grund udsendes der blåt lys fra det, hvilket skaber en uønsket visuel effekt.

Vi målte en konstant 58 decibel blæserstøj, mens vi brugte MH530, men i praksis bemærkede vi det næppe, mens vi så filmen (selvom dette i vid udstrækning skyldes det anstændige, separate lydsystem). Når du designer et hjemmebiografsystem, er det vigtigt at opbygge det rigtige lydsystem og vælge den rigtige hjemmebiografforstærker. Det er en god ide at have mindst et 5.1-lydsystem, hvis du vil have en ægte filmoplevelse. At få de perfekte højttalere garanterer dog endnu ikke optimal akustik. Det anbefales bestemt at placere lydabsorberende og diffusorpaneler på både væggene og loftet for at hjælpe med at kontrollere baslyde og refleksioner.

Dom
professionel projektor mh530

Denne projektor er lille, kompakt og i stand til at tage behagelige billeder i alle slags omgivende lys, selvom kontrasten og sortniveauet langt fra er perfekt. På grund af den konstante “regnbueeffekt” er denne projektor ikke vores favorit. På grund af sin bærbarhed, overkommelige pris og alsidige anvendelser er det imidlertid et ideelt valg for dem, der ikke kun vil bruge det til at se film, men også til præsentationer.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts