Vi har testet Yamaha RX-V4A hjemmebiografmodtager!

Lad os først tage et hurtigt kig på RX-V4A-modtageren:

FORDELE:

-Moderne, rent ydre

-Trådløse surroundhøjttalere

-4K Ultra High Definition med 8K opgraderbar funktion

-Selvudviklet Yamaha akustisk optimizer

-Fremragende kompatibilitet med avancerede videoformater

-Tilgængelighed af streamingtjenester

-Højhastighedsforstærker

-Fremragende spiloplevelse

-Nem opsætning og betjening

ULEMPER:

-Det er ikke kompatibelt med førende surroundformater såsom Dolby Atmos

-Ingen frontkanalunderstøttelse

-Ingen IEC -stik

-Lidt billigt design

Funktioner af Yamaha RX-V4A

Anmeldelse af Yamaha RX-V4A-modtageren

Antal kanaler: 5,1, udgangseffekt: (1 kHz, drevet på en kanal) 145W (6 ohm, 0,9% THD), udgangseffekt: (20Hz-20kHz, drevet på to kanaler) 80W (6 ohm, 0,09% THD), : 4 Den har HDMI-indgange, 1 HDMI-udgang, 4K Ultra HD-behandling, HD-lyddekodning (DTS-HD, True-HD), Bluetooth- og Wifi-forbindelse, 1 optisk indgang på bagsiden, 1 digital koaksial indgang, 3 Der er 10 analoge lydindgange. Modtageren måler 435 x 171 x 377 mm og vejer 8,8 kg. Det har også en AM / FM -tuner.

Yamaha tilbyder en bred vifte af A-forstærkere, der opfylder kundernes forskellige behov. Vi har tidligere testet hjemmebiografmodtageren Yamaha RX-V6A og havde et virkelig positivt indtryk. Det var derfor, vi var interesserede i, hvad RX-V4A-modellen har at tilbyde, som fås til en yderst overkommelig pris.

RX-V4A indgange

Ifølge producenten har denne enhed avancerede funktioner såsom Cinema DSP 3D, så brugere og denne højhastighedsforstærker kan forvente en lydkvalitet uden sidestykke. Det har også andre avancerede funktioner såsom fremtidig understøttelse af flere HDMI -indgange, HDR10 +, eARC, 4K / 120Hz og 8K. Denne AV -modtager giver en fantastisk film- og spiloplevelse. Det udvendige design er enkelt og slankt, men har alligevel et moderne og friskt look. Rumkalibreringsfunktionen vurderer rummets akustik, inden lydoptagelsen optimeres præcist til dens placering. Med indbygget Wi-Fi og Bluetooth kan du oprette forbindelse trådløst til dine smarte enheder.

Design og konstruktion

Det slanke nye design af den blanke sorte modtager gør den ekstremt attraktiv. Den har en sart, blød form på grund af de afrundede kanter. Antallet af knapper er minimeret af Yamaha, hvilket giver et mere gennemsigtigt, klarere udseende. I midten af ​​frontpanelet er der en temmelig stor lydstyrkeknap, til højre for den finder du inputvælgerknappen. Mellem de to knapper er et display med to linjer, stik og berøringsknapper. I bunden er en USB -port, en YPAO -mikrofon og et hovedtelefonstik.

YPAO mikrofon

YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyserer et rums akustik og foretager derefter præcise justeringer for at give den bedste lyd til rummet.

Takket være højhastighedsforstærkeren er modtageren i stand til stabil og klar lyd, hvilket gør den ideel til high-definition musik eller endda hjemmebiograf. Med denne enhed er der altid sikret kontinuerlig signaloverførsel.

Fungerer med Alexa og Google Assistant. Med AirPlay 2 kan du streame musik fra din Apple iOS -enhed ved hjælp af Siri.

Heraf RX-V4A

Yamaha Compressed Music Enhancer bruger sofistikeret digital signalbehandling ved hjælp af specielle algoritmer til at gendanne tabte data, så lyde lyder altid, som de skal.

Cinema DSP 3D -system

Yamahas proprietære Cinema DSP 3D -system tilbyder 17 DSP -programmer til et utal af lydlandskaber, og du kan oprette selv teatralsk eller koncertlyd ifølge producenten.

8K kompatibilitet

Yamaha-modellens HDMI-udgang og 4 indgange er også 8K-kompatible. Men det er selvfølgelig også i stand til 4K / 120 Hz signalopløsning. Denne model er også kompatibel med de fleste avancerede videoformater, herunder HLG, HDR10, Dolby Vision og HDR10 +.

Hvis du vil have en perfekt spiloplevelse, garanterer RX-V4A klare og fejlfrie resultater ved hjælp af VRR og 4K / 120Hz. ALLM- og QFT-funktioner sikrer en problemfri, dynamisk og problemfri spiloplevelse.

Funktion til trådløse baghøjttalere

Funktionen af ​​de trådløse baghøjttalere eliminerer unødvendig kabelføring. Denne model kan kombineres med Yamaha MusicCast 20 eller 50 højttalere, så du behøver heller ikke mange kabler.

MusicCast -system

Med Yamaha MusicCasts lydsystem kan vi også styre alle kompatible produkter med en smartphone, Google Assistant eller Amazon Alexa -lyd. Uanset om du vil spille den samme musik eller en anden musik i forskellige rum, gør Yamaha RX-V4A det muligt takket være MusicCast-appen.

Lydkvalitet og ydeevne

Denne AV -modtager har et DSP -program, der giver 17 lydfelter. Yamaha indsamler lydfeltdata fra musikklubber og berømte koncertsale rundt om i verden og kan producere en koncert- eller sceneoplevelse i hjemmemiljø.

Menuen er gennemsigtig og logisk, selvom den kunne være lidt mere detaljeret. Lyden er realistisk, luftig, præcis og bestemt. Bassen er tilstrækkelig, men halter stadig lidt efter de dyrere instrumenter. Hvis du er fan af mere intens, bankende bas, er det også værd at få en subwoofer.

Ved at analysere rumakustikken kalibrerer receiverens akustiske optimizer lyden for at give den rigtige lyd til rummet. Det gendanner den komprimerede lyd, så vi kan høre den originale lyd klart og trofast. Selvfølgelig er brugen af ​​et rumkalibreringsprogram ikke nok til perfekt akustik, vi skal også tænke på den akustiske behandling af vægge, loft, gulv og vinduesoverflader i rummene!

Rummet, hvor modtageren blev testet, var et mellemstort hjemmebiografrum. Rummets akustik var optimal med diffusorfrontpaneler på væggene og bredbåndslydpaneler til ideel lydhåndtering. Et gulvtæppe er placeret på gulvet, som ikke kun forbedrer lyden, men også giver en hjemlig, varm atmosfære. Vi sluttede modtageren til et par Magnat Transplus 1500 højttalere under testen.

Resumé

Denne receiver tilbyder fremragende lydkvalitet til en overkommelig pris. Dens udseende er moderne, ungdommeligt, selvom nogle dele ser lidt billige ud. (Lydstyrkeknappen er for eksempel ikke særlig stabil eller meget prangende, men vi betjener normalt enheden alligevel med fjernbetjeningen, så det er ikke en stor ting.) Men hvis du vil have mere intens bas, skal du vælge storebror til RX -V4A, Yamaha RX-V6A. RX-V4A tilpasser lyden nøjagtigt til rummet. Music Cast -applikationen giver dig mulighed for at fjerne alle problemer med kabler og det tilhørende rod. Ulempen er manglen på kompatibilitet med Dolby Atmos, men til denne pris passer den stadig. Det har stadig en masse ekstra funktioner.

Skrevet af Róbert Polgár