Sikkert er alle klar over vigtigheden af ​​isolering for huses vægge og tagkonstruktion. Mange mennesker er dog nok opmærksomme på termisk isolering alene, og lydisolering er på en eller anden måde uden for spektret. De to er dog ikke så langt fra hinanden, da de fleste materialer, der bruges i termisk isolering, også har lydisolerende egenskaber. Er komforten i vores hjem derimod rigtig vigtig for os, er det værd at overveje nøje, hvad vi vælger.

Styrofoam – eller ej?

Polystyren fugemasse 300x200

Måske et af de mest almindelige termiske isoleringsmaterialer, der bruges til ydervægge, er styrofoam. Vi taler om et førsteklasses materiale inden for termisk isolering, men i lydisolering bærer det ikke håndfladen. Selvom det er en kendsgerning, at et tykt lag styropor på væggen dæmper udendørs støj markant, er der også meget bedre materialer på markedet på dette område. Ligesom med termisk isolering er det ikke nødvendigvis det mest almindelige, fordi det er den bedst mulige tilgængeligt. Styrofoam er relativt billigt og nemt at arbejde med – derfor er det så udbredt i byggebranchen. Derimod har stenuld tilsvarende gode og i nogle tilfælde endda bedre varmeisolerende egenskaber, mens det langt overgår førstnævnte.

Det kommer dog også til en højere pris, men det kan også hjælpe meget med at beskytte mod støjforurening. Selvom nogle måske kun kender til byggebranchen med hensyn til termisk isolering, har den længe været brugt af professionelle lydstudier på grund af dens lydisolerende egenskaber. Så det er værd at undersøge emnet lidt, især hvis du har købt et hus i et mere støjende kvarter, såsom i indre byen.

Perfekt stilhed i vores hjem

Foto-300x164

Der er dog dem, for hvem stenuld ikke yder tilstrækkelig beskyttelse mod støj. Til en række kontorer og hjem, hvor vigtige erhvervstelefoner ikke er ualmindelige, er der en endnu mere effektiv løsning. Der er brug for ​​forskellige specielle akustiske elementer som udvendig lydisolering ud over stenuld. Med sådan dobbelt beskyttelse bliver vores hjem garanteret en ø af fred og ro, selv når helvede lige er brudt ud. Og det er især vigtigt for dem, der også har et kontor i deres hjem. Det kan dog stadig lade sig gøre.

Indvendig lydisolering

I ekstreme tilfælde kan der udover ovenstående påføres lydisolering på indervæggen. For studiers vedkommende er det ret typisk, men selvom vi skulle åbne en natklub, ville vi stadig kunne spare os selv for en masse senere konflikter. Så der er en del muligheder for at bevare den private atmosfære i vores hjem selv i det mest larmende kvarter. Men de øger værdien af ​​vores ejendom yderligere, hvilket ikke er et ubetydeligt faktum, hvis vi beslutter os for at sælge den i fremtiden. Det er dog ikke værd at vælge sådanne produkter blindt, da vi nemt kan bruge unødvendige penge. Desværre er de fleste murere ikke rigtig opmærksomme på de forskellige akustiske ting, så det er bestemt værd at henvende sig til professionel akustisk hjælp for den sags skyld.

DK

Similar Posts