Apple HomePod-højttaleranmeldelse

Altavoces Apple HomePod

Den smukt designede Apple HomePod smarthøjttaler er en af ​​Apples største innovationer i de senere år. Bruges til at lytte til musik via Apple Music-tjenesten eller til at styre forskellige enheder, der kan styres via Apple Home-appen.

HomePod er designet til brug med andre Apple-produkter, såsom iPhone- og Mac-enheder, og fungerer sammen med Apple Music. Højttaleren fås i to farver: hvid og grå.

Der har været ret blandede anmeldelser om HomePod-højttaleren. På den ene side roste de dets design og lydkvalitet sammenlignet med andre højttalere, men blev kritiseret for manglen på tredjepartsstøtte og dens høje pris sammenlignet med andre smarte højttalere. Det har også vist sig, at silikonebasen i bunden af ​​enheden undertiden kan beskadige træoverflader.

Hovedfunktionerne i Apple HomePod-højttaleren:

Fremragende lydkvalitet leveres af den højtydende processor, praktisk musikafspilning er mulig ved hjælp af Apple Music-tjenesten, takket være Siri, den smarte assistent, kan vi også styre andre elementer i smart home. WiFi 802.11ac-understøttelse med MIMO-funktion er tilgængelig, HomePod er kompatibel med Apple AirPlay 2-teknologi.

Lydkvalitet

Apple HomePod trådløse højttaler har et simpelt, men alligevel praktisk udseende. Men det vigtigste ved en højttaler er lyden. Den centrale basdriver suppleres med syv tweeter-drivere, der logisk er placeret på det cirkulære afsnit for at sikre afspilning i høj kvalitet. Derudover har hvert drev i Apple HomePod sin egen forstærker.

De seks mikrofoner giver klar lyd, som måler højttalerens position i rummet og justerer lyden i overensstemmelse hermed. Alt takket være den kraftfulde Apple A8-processor.

Apple HomePod trådløse højttaler bruger Siri, den smarte assistent, til at kommunikere med miljøet. Ikke kun er det velegnet til at spille musik, det deler også aktuelle nyheder og vejrrapporter med brugerne, udveksler og beregner valutakurser. Takket være HomeKit-integrationen kan smarte husholdningsapparater også styres.

Andre funktioner i HomePod

hjemmetalere

Den 172 millimeter høje og 142 millimeter diameter HomePod har en enkelt ledning, ingen optisk indgang og et stik, der f.eks. Kan findes på rivaler. Den har heller ikke en Bluetooth-forbindelse, men den har Bluetooth 5.0, så du kan kun sende musik til din højttaler fra en Apple-enhed. Dens cylindriske hus er dækket af stof. Øverst er der et berøringspanel, hvor du kan justere lydstyrken, slukke eller vælge musik og aktivere Siri.

Øverst er A8-processoren, der kører “Hey Siri”. Under det var den dybe centerkøler. Der er 6 mikrofoner og derefter 7 høje, mellemhøje højttalere i den nederste halvdel af enheden. Takket være moderne teknologi registrerer den sine omgivelser og bestemmer dens rumlige placering, A8-chippen driver softwaren, der er ansvarlig for lydstråling og ekko-annullering.

A8-chippen er i stand til at registrere ændringer i løbet af få sekunder baseret på de udsendte og reflekterede lydbølger, og enheden reagerer næsten øjeblikkeligt ved at generere bølger med varierende intensitet og giver fremragende lydkvalitet overalt i rummet.

HomePod kan placeres hvor som helst, den måler automatisk rummet og foretager indstillinger for at få den bedst mulige lyd. Forvent ikke et bredt scenebillede fra denne højttaler, men det er i stand til levende og klare lyde. Musikken fylder rummet jævnt overalt, så vi hører musikken på samme måde ved de fjerneste punkter. Siri kan høre os, selv når vi er langt væk eller bare lytter til musik højt.

HomePod-indstillinger

HomePod kan ikke installeres eller konfigureres uden en iOS-enhed. Dette betyder, at du har brug for en iPhone eller iPad med iOS 11.2.5 eller nyere for at oprette forbindelse til dit lokale Wi-Fi-netværk.

Siri

Trappeanvendelse

Siri-assistenten kan ikke siges at være alt for smart, endda dummere sammenlignet med iPhone. Så længe vi bare vil kontrollere vores musik eller vores HomeKit-enheder, er der ikke noget problem

HomeKit

Du kan bruge HomePod til at styre dine HomeKit-enheder, men denne funktion har også sine begrænsninger. For eksempel er der ingen konfigurerbare rutinehandlinger som hos Amazon.

Lyd

For at højttalerne skal lyde godt, er det vigtigt at forbedre rummets akustik. HomePod blev testet i et mindre rum, hvor lyden endnu ikke er ægte. Nogle baslyddæmpende paneler med træmembraner er anbragt på væggene, men der er behov for et par flere diffusorer til perfekt akustik. Diffusorer skal placeres ved de primære refleksionspunkter for at sprede lydene jævnt i alle retninger i rummet. Ved kun at fokusere på lydabsorption kan vi dæmpe rummet for meget, hvilket resulterer i en ubehagelig lyd.

Sammenlignet med andre højttalere med samme pris og kategori overgår HomePods lyd langt bedre end sine konkurrenter. Det slår også lignende typer produkter fra andre mærker med hensyn til det lydbillede, der fylder rummet. De høje intervaller var store, de dybe toner var intense og høje, kraftige nok. Det gav et realistisk og rent produkt. Lyden var overraskende rig på detaljer med hvert instrument godt adskilt.

Desværre har HomePod imidlertid også sine ulemper. Den ene er dens ret lille størrelse, hvilket er en ret stor ulempe med hensyn til lyd. Stikket, den optiske indgang og Bluetooth-forbindelsen mangler meget, da det ikke kan tilsluttes et tv eller en pladespiller. Dette er en alvorlig mangel.

Det virker meget tungere, end det ser ud, og det er fordi det har mange højttalere. Den leveres med 1 subwoofer og 7 diskanthøjttalere, hver med sin egen forstærker, og enheden er også udstyret med seks mikrofoner.

Som nævnt tidligere kan Apple HomePod efterlade et hvidt mærke, når det placeres på dyrere træoverflader. Det betyder ikke noget, hvor du placerer højttaleren, da vibrationer ved dybere bas kan være et problem mellem silikonebasen og træet. Måske er det bedst at placere det mod væggen, så du kan nyde det brede lydrum. Til tider virkede lyden lidt støjende, men den giver stadig de bedste lyde sammenlignet med lignende højttalere. Amazon Echo, eller Sonos One, er meget lettere at integrere og opsætte, men deres lyd hænger bag Apple HomePod.

Amazon Echo er naturligvis den svageste af de tre med hensyn til lydkvalitet, men det er ikke uhørt. Sonos One er nu i stand til bedre lydkvalitet, men lydfeltet er mindre omfattende.

Takket være AirPlay 2 kan du tilslutte to HomePods for at få stereolyd eller tilføje højttalere fra andre mærker. Eksempler på AirPlay 2-kompatible højttalere inkluderer Sonos Playbase, Sonos Beam, Sonos One (disse højttalere, vi har testet før) og Sonos Play: 5 samt Bang & Olufsen, Libratone og Naim højttalere.

Konklusion

Blandt de smarte højttalere skiller denne højttaler sig ud med hensyn til lydkvalitet. Vi havde overraskende detaljer, kraftig bas og klare, livlige højder. Det fylder rummet pænt. Desværre har Apple begrænset brugen og fungerer kun med iO’er. Det kan ikke tilsluttes et tv eller en musikafspiller. Stereolyden var heller ikke god, og HomePod var skuffende på dette område. Vi oplevede en forsinkelse mellem lydene fra de 2 højttalere, så enheden skulle stoppes igen og genstartes flere gange.

Skrevet af Róbert Polgár