Vi testede KEF LS50 Meta reolhøjttalere!

Det britiske mærke KEF har været til stede på markedet for lyd- og hi-fi-produkter siden 1961. KEF-mærket står for “Kent Engineering and Foundry”. Raymond Cooke grundlagde virksomheden.

I anledning af sit jubilæum lancerede KEF de originale LS50 -højttalere i 2012. Disse stativhøjttalere har været en kæmpe succes, så meget, at de siden er blevet ved med at producere uden større ændringer.

Virksomhedens ingeniører læner sig imidlertid ikke tilbage, og resultatet er den friske LS50 Meta-højttaler.

Bygning og design

Metalhøjttaler LS50

LS50 Metas adskiller sig ikke fra den originale LS50, og på mange måder er de ikke helt ens. Meta har et mat hus, hvilket også er fordelagtigt, fordi det forhindrer fingeraftryk og støv i at blive vist på det,
Skabets form og størrelse er optimal, og den buede front er lavet af polyester i kombination med glasfiber og calciumcarbonat-hvilket skaber et imponerende stift og velkontrolleret fundament for Uni-Q-teknologi, som er virksomhedens egen udvikling.

Nogle vigtige funktioner i KEF LS50 Meta:

-Maksimal effekt 106dB

-Følsomhed 85dB

-Frekvensoverførsel 79Hz – 28kHz

-Impedans 8 ohm

-Dimensioner (højde) 30,2 x 20 x 27,8 cm

-Vægt 7,2 kg

KEF LS50 Meta er verdens første Metamaterial-højttaler med en 12. generations Uni-Q-højttaler. To-vejs basrefleks system.

ΚΕΦ-ΛΣ50-Meta-Spektaer-Farben

Resten af ​​højttalerboksen er lavet af MDF, som er kraftigt stivnet og omhyggeligt dæmpet for at minimere resonanser. LS50 Metas fås i fire farver – hvid, carbon black, titanium grå og Royal Blue Special Edition.

Den tykke, stive højttalerboks giver tilstrækkelig stabilitet. Det moderne, rene ydre kan let integreres i næsten enhver rumstil. Det ser dekorativt og ungdommeligt ud.

Den eneste indlysende ændring fra tidligere modeller var bagpanelet. Hullerne i monteringsskruerne på den forreste baffel er forsvundet, hvilket giver højttaleren et pænere og mere ryddeligt udseende. Skærmen er lavet af DMC -forbindelse, som sammen med de interne afstivere reducerer indre vibrationer. Tykke MDF-plader takket være CFD (Computational Fluid Dynamics) -teknologi forsinker turbulens og holder mellemklasser renere.

Ved hjælp af MAT-Metamaterial Absorption Technology er et labyrintlignende system blevet udviklet, hvilket resulterer i en klarere, mere naturlig, forvrængningsfri lyd.

Ved hjælp af MAT klarer højttaleren succesen med lyden, der kommer fra bagsiden af ​​den 25 mm aluminium tweeter dome. I et konventionelt design strømmer denne lyd normalt ind i kammeret bag kuplen, hvor den for det meste absorberes af dæmpningsmaterialet. Men noget lydenergi hopper altid ud af kuplen og forårsager forvrængning.

I dette tilfælde passerer den bagudvendte lyd imidlertid gennem et system, der ligner en cirkulær labyrint af plast. Det er lagdelt og består af 30 rør, der hver tager en anden frekvens. KEF hævder, at efter at have kombineret rørene, registreres en lang række frekvenser – fra ca. 600 Hz og opefter – meget mere effektivt end med alternative metoder. Resultatet skal være tydeligere, mindre forvrænget højt. Refleksåbningen er blevet bredere, så mere luft kan strømme ind og ud. 130 mm højttaleren blev fastgjort til frontpanelet ved hjælp af skruer. Både Uni-Q-membranen og den store magnet forbedrer lyden yderligere.

Disse er ikke særlig følsomme højttalere, med en nominel effekt på 85 dB / W / m, minimumsimpedansen er kun 3,5 ohm, så det er værd at forbinde dem med en højere effektforstærker.

Meta -højttalerne er kun 30 cm høje, så de er ret kompakte i størrelsen, men de behøver muligvis ikke at blive placeret på en reol eller direkte mod væggen. De lyder ikke dårligt, hvis vi gør det, men de vil lyde meget bedre, hvis de placeres 50 cm væk i et rum, langt væk fra sidevæggene.

Lyd

Vi testede LS50 Meta højttalerparret i en stue i gennemsnitlig størrelse. Vi parrede højttalerne med en Denon AVR X3700H hjemmebiografmodtager, hvilket viste sig at være en god beslutning.
Rummets akustik, ifølge vores målinger, var ideel, hvilket skyldtes Art træ-diffusorer placeret på væggene og de fototrykte lydabsorberende paneler. Basfælder blev placeret i hjørnerne, så du ikke skulle bekymre dig om ekkoer, overdreven bas.
Det tog ikke lang tid, før vi lagde mærke til, at LS50’erne blev væsentligt forbedret i forhold til deres forgængere. Selvom den grundlæggende lydkarakter ikke har ændret sig, har de nyere modeller givet klarhed og subtilitet, som de originale LS50’er ikke var i stand til på dette niveau.
Vi oplevede fin, præcis og detaljeret lyd, mens vi lyttede til flere musikalske genrer. For instrumentalværker var de forskellige instrumenter godt adskillelige.

Disse kompakte højttalere, på trods af deres størrelse, producerede overraskende fyldig, respektabel lyd.
Metamaterialeteknologi ser ud til virkelig at fungere. Disse nye KEF’er lyder meget klarere og mere sofistikeret end før, især ved højere frekvenser.
Den store dynamik håndteres godt og har betydelig kraft. Ved meget høje mængder producerede de nogle gange en lidt svagere produktion, men det var ikke en alvorlig fejl.

KEF’er lyder glat og afbalanceret, selvom det ikke er muligt at dække manglerne ved svage optagelser, men deres lyd forringes ikke.

KEF Uni-Q-designet ser godt ud, LS50 Meta genererer en omfattende og tæt koncentreret tone, og lydspektrumstabiliteten er også perfekt. Bassen er også ret intens, selvfølgelig skal alle, der klamrer sig til vægskadende, bankende bas, vælge en anden højttaler eller få en subwoofer.

Konklusion
LS50 meta-in plads

Vi har altid elsket LS50’erne, og denne nye version tager deres ydeevne til et betydeligt højere niveau. Vi mener, at KEF har gjort store fremskridt med Metamaterial -teknologi, og det er også umiddelbart mærkbart i lyd. Disse højttalere leverer afbalanceret, naturlig og klar lyd, og du kan forvente forvrængningsfri ydeevne takket være deres robuste design og interne dæmpning. Vi var også tilfredse med basområderne, selvom vi for percussive, virkelig seriøs bas ville foretrække en mere kraftfuld højttaler. For optimal lyd er det meget vigtigt at parre KEF -højttalere med en forstærker med højere effekt. Vi hørte detaljerige, dynamiske og rumfyldende lyde, hvilket var en virkelig behagelig overraskelse med en så højttaler i kompakt størrelse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts