Vi har testet Mackie CR8-XBT studie monitor!

Mackie CR8-XBT-højttalerne har maksimal fleksibilitet og er attraktive for så mange brugere som muligt. Mackie CR8-XBT kan bruges som multimedieovervågning til desktop-, spil- og musikproduktion, hvilket betyder, at Mackie CR-X-seriens højttalere også kan fungere som primære eller sekundære studie-skærme.

Et betydeligt kompromis mellem den overkommelige pris på CR8-XBT er, at den ene højttaler er aktiv og den anden er passiv. Brug en kontakt (på bagsiden af højttaleren) til at vælge, hvilken skærm der er aktiv. Den anden højttaler er passiv og skal tilsluttes den medfølgende højttalerledning (den kan også bruges til at slutte højttalere til en computer).

Design

Mackie-CR8-XBT-monitor-da-studio-test

Alle skærme i CR -serien har lignende konstruktion og funktioner og tilbydes til yderst konkurrencedygtige priser. Hver model er lavet med et MDF -hus med sort folie, der måler 37,6 x 34,6 x 25,1 cm. De to højttalere vejer tilsammen 16 kg, selvom den aktive højttaler er lidt tungere på grund af elektronikken. Højttalerne er af god kvalitet og solid konstruktion. Der er en grøn ring på kanterne på alle højttalerne i Mackie CR-X-serien, og Mackie-logoet kan heller ikke gå glip af. Der er en tænd / sluk -kontakt på bagsiden af den aktive højttaler, så du kan lade den stå i “konstant standby -tilstand” og en drejekontakt / lydstyrkekontrol på forsiden af den aktive skærm. Der er også et indbygget 1/8 hovedtelefonstik foran på den aktive højttaler, som kan styres med lydstyrkekontrollen. Frekvensresponsen spænder fra 40 Hz til 20 kHz. Det maksimale lydtryk er 108 dB.

CR8-XBT baghøjttalere

Mackie CR8-XBT er velbygget, men kan ikke sammenlignes med nogle af de dyrere skærme, men vi kan ikke forvente mere til denne pris.

Først var vi lidt skeptiske over for, at vi overhovedet kunne få en studioskærm i god kvalitet til så lav en pris, men vi blev glædeligt overrasket over, hvor godt CR8-XBT lyder med hver lydkilde, vi lige har prøvet. Da CR8-XBT-højttalerne ikke har frekvensomformeromskiftere, forventede vi en overdreven basrespons. (Højttalerne leveres også med et tilbehørssæt, der indeholder RCA-kabler og skumpuder, der adskiller højttalerne fra overfladen, hvor de er placeret, og leder lyden lidt opad.) CR8-XBT er baghøjttalere, så dette bør overvejes, når placere dem. , da dette påvirker lyden markant.

Test af Mackie CR8-XBT

Vi testede skærmene i et lille studie. Studiets akustik var optimal, med lydabsorberende paneler og diffusorer på både vægge og loft, der gav den ideelle lyd. I tilfælde af studier er det endnu vigtigere at fjerne ekkoer, stående bølger, problemer forårsaget af overdreven bas, uden at falde i fejlen ved overdæmpning. Uanset om du bygger en professionel eller hjemmestudie, bør det første og vigtigste trin altid være akustisk behandling! Heldigvis er der opnået fejlfri akustik takket være lydabsorberende lædermembraner og pyramidespredere. Tidligere var der skumvægspaneler på væggene, men resultatet var langt fra tilfredsstillende, så studieejeren besluttede at udskifte de tidligere paneler med produkter fremstillet af førsteklasses materialer fra Perfect Acoustic (træ, akustisk bomuld, akustisk silke … osv. ). Ændringen var umiddelbar og klar.

Al den lyd, vi lyttede til med Mackie CR8-XBT, lød altid klar, aldrig overdrevet og gengivet præcist. Lyden fra højttalerne lignede mere high-end stereohøjttalere end neutrale studiemonitorer, men forblev stadig neutral nok til at kunne bruges i nogle professionelle applikationer. Den samlede frekvensrespons af Mackie CR8-XBT var helt ideel. Vi fik stram bas, mellemområdet var klart og bestemt, og toppene var bestemt til stede, men ikke for skarpe. Højttalerne klarede sig også ganske godt, mens de så en film, selvom de øvre mellem- og høje intervaller lød lidt overdrevne. Mellemstore områder blev undertiden fundet ubalancerede.

Det var en yderst positiv oplevelse, at der slet ikke var støj under højttalerdrift. Dette kan sandsynligvis tilskrives klasse AB -forstærkning, moderne digitale forstærkere fungerer ofte med mere støj.

Bluetooth er tilgængelig på alle modeller i produktfamilien. Dette er fordelagtigt, fordi det gør det muligt at placere højttalerne hvor som helst i lytteområdet uden at skulle håndtere højttalerkabler. Det var meget mere befriende, end vi først troede. Du kan flytte højttalerne overalt i rummet, overvåge en mono- eller stereokilde. Højttaleren eller højttalerne kan placeres enten på badeværelset eller på gangen. Denne fleksibilitet gør Mackie CR8 -XBT især nyttig, når du vil lytte til studieoptagelser i et andet rum – hvilket giver dig et endnu mere præcist billede af lyden. Vi har for eksempel hørt en tydelig forskel i frekvensområdet. Takket være den trådløse forbindelse lød sangene mindre skarpt i højderne, mellemtiden var fine. Bassen mistede lidt af deres styrke, men den forblev stadig bestemt. Til tider virkede det som om skærmen ikke kunne klare så godt lydkildens meget neutrale og fine opløsning.

Med Mackie CR8-XBT multimediehøjttalere får du et studie eller en multimedieskærm med så mange tilslutningsmuligheder, som du sandsynligvis har brug for, det eneste manglende link er XLR-afbalanceret input. CR8-XBT leveres også med et downloadkort, der giver dig mulighed for at downloade ProTools First og Musician Collection plug-ins gratis.

Konklusion

Denne højttaler lover høj kvalitet, relativt neutral, afbalanceret lyd til en overkommelig pris. Højttaleren i kompakt størrelse er et godt valg til et lille studie eller til dem, der ikke har brug for vanvittig volumen. Det betyder ikke, at du ikke har den rigtige lydstyrke. I forhold til dens størrelse er den ret høj. Bluetooth -forbindelsen giver os mulighed for at placere skærmene stort set overalt. Det har et attraktivt udvendigt design, men udførelsen er ikke førsteklasses.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts