Marantz SR8012 hjemmebiografforstærker test

Marantz er verdens førende lyd- og hi-fi-brand takket være avancerede lydforbedringer og klar lyd. Virksomheden blev grundlagt i 1953 i USA af Saul B. Marantz. Marantz patenterede Hyper Dynamic Amplifier eller HDAM-moduler bruges til at producere de klareste lydlyd- og hi-fi-produkter, der giver ekstrem bred båndbredde og detaljeret produktion.

Marantz SR8012 model

Silverlackerad Marantz SR8012

SR8012 hjemmebiografforstærker har 11 trin, der hver kan udgive 205 watt udgangseffekt, når man kører en kanal, og udsender 175 watt, når man kører to kanaler.

fjernbetjening sr8012

På forsiden af enheden er der et cirkulært, lille display og to store opkald, den ene til lydstyrke og den anden til valg af input. Skjult bag et hængslet dæksel under skærmen skjuler en meget større skærm, hvor andre kontroller og stikkontakter er placeret.

 

 

sr8012 interiør

Inde i huset sikrer en stor toroidetransformator og to køleplader, også af betydelig størrelse, stabil ydeevne. Ved hjælp af en Hyper Dynamic Amplifier eller HDAM-kredsløb garanteres også detaljeret lyd og udvidet båndbredde med denne forstærker. Forstærkeren blev fremstillet ved hjælp af komponenter af høj kvalitet, der modtog en base plade kobberbelægning. Teflonbånd bruges i kredsløbet for bedre dæmpning.

SR8012-forstærkerens udseende er næsten identisk med designet af sin forgænger, SR7012. Hvad der adskiller den fra den tidligere model er, at denne forstærker mangler den AM / FM-tuner, der er nødvendig til analog radio, men har et par RCA-stik.

Marantz tilbud

Med en internet-internetforbindelse og den indbyggede Tuneln-internetradio kan du lytte til radioen.

På bagsiden er der 8 HDMI-indgange, 3 HDMI-udgange, som alle er UHD-kompatible og HDCP 2.2-kompatible, så du kan tilslutte et antal 4K-kildeenheder. HDMI-udgangen har ARC-understøttelse, men efter en opgradering kan vi endda gøre det eARC-kompatibelt. Marantz-forstærkeren har også 7 ekstra stereoindgange og en Phono (MM) -indgang samt 7.1 multikanalindgange.

SR8012 bagpanel

Den er også udstyret med 4 sammensatte, 3-komponent analoge videoindgange samt en RS232C-port og et LAN-stik. Dette gør det nemt at integrere forstærkeren i dit hjemmebiografsystem, da den er kompatibel med Creston Connected. Du kan oprette forbindelse til netværket med et LAN-kabel eller WiFi.

Andre specifikationer

Frekvensoverførslen er mellem 10 Hz og 100 kHz med et signal / støj-forhold på 102 decibel for den analoge indgang og 74 decibel for Phono-indgangen. Enheden har også en hovedtelefonudgang, infrarød indgang og 2 12-volt triggerkontakter, der vejer 17,4 kg og måler 440 x 460 x 185 mm.

SR8012s billedopløsning er UHD-kompatibel, i stand til at modtage 4K / 60Hz videosignaler og 4: 4: 4 farve og sampling, opgradere til analoge og digitale materialer med lavere opløsning og understøtte HDR og BT 2020-standarder. 32-bit AKM DAC-chips sikrer optimal lydbehandling. Det kan også modtage high-definition musik som 2,8 og 5,6 megahertz DSD og 192 kHz / 24 bit FLAC, WAV, ALAC filer via USB-forbindelse og netværksforbindelse.

Forstærkeren understøtter også Dolby Vision, HLG dvs. Hybrid Log Gamma, Dolby Atmos, DTS: X og Auro 3D formater. Takket være Auro 3D-format kan der oprettes et separat 10-kanals system uden en ekstern forstærker, og de mange funktioner tilbyder utallige variationer til konfiguration af hjemmebiografen.

Selvfølgelig er streamingtjenester også tilgængelige: Spotify Connect, Amazon Music, Sound Cloud, Tidal, Napster, Deezer. Vi kan også downloade applikationer, se film, lytte til musik fra mobile og smarte enheder med AirPlay2 og Bluetooth-forbindelse, hvilket naturligvis kræver et iOS- eller Android-system.

HEOS-system med flere rum

HEOS multiroom-systemet giver forstærkeren mulighed for at betjene to ekstra rum ud over hovedzonen. Faktisk dirigeres de analoge udgangssignaler til de andre to zoner af forstærkeren, hvilket gør den til en central del af systemet. HEOS-applikationen er nem og hurtig at downloade.

Som normalt med tidligere modeller af Marantz-forstærkere har SR8012 også et Audyssey Multieq XT32-rumkalibreringsprogram, der måler og foretager de nødvendige indstillinger sammen med den medfølgende mikrofon, og de to subwoofere kan måles og justeres separat.

Audyssey mikrofon

DSP-funktioner som Audyssey Dynamic Volume og Audyssey Dynamic EQ er meget nyttige. Audyssey EQ-programmet var meget bedre og mere præcist end i vores tidligere erfaring, kalibreringerne var fejlfri og perfekte under indstillingerne, crossover-indstillingerne måtte finjusteres lidt mere, men dette var kun for det mere perfekte slutresultat.

 

Marantz-Audyssey_MultEQ_Editor_Application

Forstærkeren, også kendt som “2ch Playback”, har også en manuel justeringsmulighed, som giver dig mulighed for at vælge en separat højttalerindstilling, to-kanals direkte eller stereo-tilstand. IMAX Enhanced support er også blevet opdateret. Eksterne antenner er inkluderet med WiFi og Bluetooth. Amazon Alexa, Google Assistant og Siri stemmestyring er også tilgængelige via forstærkeren, og MultiEQ Editor styrer rumkorrektion og indstiller den maksimale filterfrekvens. Nye kalibreringsfunktioner kan også findes i enheder såsom Sub Level Control, som styrer subwooferniveauet, Dialogue Level Adjustment, centerkanaljustering og Bass Sync.

Testningen

Vi testede forstærkeren i en mellemstor stue, hvor vi tilsluttede Marantz-forstærkeren til et par Dali Epicon 8-højttalere og en SVS-subwoofer.

Der er stadig plads til forbedringer i stuenes akustik, indtil videre har kun få vægge lydabsorberende akustiske paneler, men dette er ikke nok til perfekt lyd. er.

Vi startede først prøven med en film. Vi satte os ned foran den mystiske thriller Solace fra 2015 med hovedrollerne blandt andet Anthony Hopkins og Colin Farrell. Atmosfæren i den spændende og mystiske historie blev kun forbedret yderligere af forstærkeren. Takket være kombinationen af ​​fremragende højttalere og en forstærker hørte vi klar, kraftfuld og detaljeret lyd. Det mest karakteristiske ved forstærkeren var sofistikering og neutralitet, den producerede et realistisk, realistisk scenebillede, dynamikken var bestemt, dialogerne blev godt forstået, og den gav en rummelig og luftig lyd.

Vi ønskede også at se på det fra et musikalsk synspunkt for forstærkeroptræden. Vi lyttede til Dua Lipas sang We’re Good. Stereolyden var fremragende, selvom den ikke kunne overgå produktionen af ​​en lignende kategori stereoforstærker. Vi oplevede stærke øvre og midterste intervaller, og klarhed og forvrængningsfri lyde blev opretholdt selv ved høje lydstyrker. Forstærkeren kunne lyde dynamisk selv ved lavere signalniveauer, og vi oplevede også bestemte, intense dybder og rumlighed, mens vi også lyttede til musik.

Dom

SR8012 sort farve

SR8012 hjemmebiografforstærker er en af ​​forstærkere af premiumkategori. Selv tidligere modeller har leveret meget overbevisende ydeevne, men takket være de 11 effektniveauer er denne model virkelig i stand til at skabe et 11-kanals system, der understøtter alle moderne rumlige formater. Den har fremragende lyd, og vi har en bred vifte af fleksible indstillinger. MultiEQ-applikationen blev forbedret, hvilket gjorde de nødvendige indstillinger meget præcist. Den overflod af forbindelser på bagsiden er slet ikke noget problem takket være det logiske og rimelige, luftige layout for nem adgang. Installationsindstillingerne er ekstremt gode, selvom det er nødvendigt med klarere meddelelser og instruktioner, når du måler højttalerne og foretager rumkorrektioner. Det var meget hurtigt og nemt at integrere det i en hjemmebiograf eller et lydsystem. Kalibreringsindstillingerne kan gemmes, hvilket også er værd at gøre.

Den robuste krop, topkvalitetskonstruktion, hurtig og fleksibel grænseflade og fremragende stereo- og surroundlyd var absolut overbevisende.

Vi har nogle små kritiske bemærkninger til det. Fjernbetjeningen er overfyldt og billigere. 11-kanals, klasse AB-forstærker er meget varm under drift.

Hvad er et multirum lydsystem?

Multirummet, dvs. et lydsystem med flere rum, består af flere separate enheder, som normalt er i stand til at spille separat, men en af ​​dem styrer de andre, så vi kan opnå den samme musik i forskellige rum i lejligheden uden at skulle flytte højttalere eller andre højttalerenheder fra et rum til et andet. Multirumssystemer styres typisk trådløst, selv fra smarte enheder.

Et multiroom-lydsystem kan omfatte højttalere, subwoofere, forstærkere og trådløse løsninger gør det nemt og omkostningseffektivt at installere og designe systemet uden kabler. De fleste multirumssystemer kan udvides yderligere senere, dvs. de er modulære og ekstremt fleksible. HEOS multirumssystem er en af ​​de grundlæggende funktioner i en forstærker lavet med moderne teknologi.

Skrevet af Róbert Polgár