Yamaha Aventage RX-A8A AV-receiver anmeldelse

Det er den største model i serien af Yamaha Aventage AV-receivere. Det japanske firma Yamaha har eksisteret siden det 19. århundrede og solgt motorer og audio-hi-fi-produkter.

Yamaha Aventage RX-A8A funktioner

Avis Yamaha Av A8A

Denne model er en 11.2 kanals modtager, 2-3-4. med zonefunktioner. Den har Wi-Fi og Bluetooth-forbindelser, hvilket gør AirPlay 2, Spotify Connect og MusicCast multiroom-lyd tilgængelig. Receiveren er blevet opdateret med AURO 3D FW, Dolby Atmos og DTS: X CINEMA DSP HD3 sikrer den perfekte filmoplevelse. CINEMA DSP tilbyder 24 programmer. Der er 7 HDMI-indgange og 3 udgange på enheden. Udgangseffekt 1kHz, drevet på én kanal: 185W, 20Hz-20kHz, drevet på to kanaler: 150W. Receiveren er også i stand til 4K Ultra HD-opskalering og HD-lydafkodning (DTS-HD, True-HD).

Du kan også styre enheden med stemmestyring, du kan finpudse indstillingerne yderligere ved hjælp af målemikrofonen. USB-tilslutning, 3 optiske, 2 digitale coax, 6 analog lyd, 1 komponent video, 2 komposit video indgange. Den har selvfølgelig også hovedtelefonudgang og 12V triggerudgang, og den har også AM/FM-tuner.

Mål: 435 x 192 x 477 mm, vægt: 21,8 kg.

detaljer

Tilførselskanalen 11 vil fuldt ud opfylde kravene i 7.1.4. højttaler layout. Når der bruges to subwoofere, skelner RX-A8A faktisk mellem bas. Betjeningsvejledningen viser tydeligt alle mulige layouts, inklusive hvordan man tilslutter hver højttaler.
Opsætningen kan yderligere forenkles, da Yamaha giver opsætningsmuligheder via iOS og Android med en app kaldet “AV Set-Up Guide”. Dette hjælper ikke kun med at arrangere højttalerne, men også til at forbinde alle kilderne.

Aventage-RX-A8A modtagerindgange og -udgange

De har syv HDMI-indgange, der hver er i stand til 4K 40 Gbps. RX-A8A har en hoved HDMI-udgang med eARC til afspilning af lyd fra det tilsluttede tv, en anden HDMI-udgang, der ikke har ARC- eller HDMI-kontrol, og den tredje HDMI-udgang, der er nævnt tidligere for en ekstra zone.

Derudover er der kun 5 lydindgange – en optisk digital, en optisk eller RCA-analog, en koaksial digital eller RCA-analog, et par balancerede XLR-indgange (der er også XLR-pre-outs til venstre og højre frontudgangskanal) , og endelig en phono-indgang til en pladespiller med jordsøjle. Udover Ethernet-, trigger- og IR-forbindelserne er der en DAB+/FM-antenneforbindelse (og selvfølgelig tunere indeni), mens der er et hovedtelefonstik på frontpanelet.

Den eneste USB-A-slot er også på frontpanelet, hvilket er lidt upraktisk, når du vil bruge en harddisk med musikfiler, men med et praktisk lynstik. Der er dog ingen USB-B-forbindelse til pc-afspilning. Modtageren har naturligvis også en baggrundsbelyst fjernbetjening.

Yamaha MusicCast tilbyder en streaming- og multirumsplatform til zen-streaming.
Vi brugte fjernbetjeningen til at justere højttalerafstand og lydstyrkeindstillinger. Indstillingerne var hurtige og nemme. Vi tilsluttede receiveren med et par Focal Chora 826 højttalere og en SVS SB 4000 aktiv, lukket subwoofer.

Byg og design

Når du køber en avanceret modtager, kan du forvente, at producenten er meget opmærksom på hver eneste lille detalje. Ved at bruge kvalitetsdele byggede de et robust og fejlfrit hus. Designet er ændret i forhold til den tidligere type. Hovedlydstyrkeknappen er blevet større, hvilket også gør den nemmere at bruge. Det brede, centrale display med masser af lidt lys er væk; det store dæksel, der skjuler frontindgangene og kontrollerne, er også væk. Til højre er en mindre inputvælger med fire sceneknapper til at vælge de indstillinger, du ønsker.

En overraskende ændring i apparatboksens design er ABS-plastikdækslet. Dens blanke front er meget prangende, den ser mindre stiv ud end metalhuse. RX-A8A er ret stor i størrelsen. Under det øverste plastikdæksel er et nyt perforeret metaldæksel, der giver yderligere krydsafstivning til chassiset, hvilket Yamaha siger fordobler strukturens stivhed sammenlignet med tidligere Aventages.

Denne topmodel har i modsætning til sine forgængere fået en kile og ben af ​​Brass Anti Resonance Technology (A.R.T.). Anti Resonance Technology (ART) Wedge er et femte ben foran på chassiset. Kilen dæmper vibrationer meget mere effektivt og giver en pænere, klarere, fokuseret lyd.

Den nye processor er en Qualcomm quad-core QCS407 med næsten syv gange så stor processorkraft som tidligere modeller. 64-bit Qualcomm QCS407-processoren leverer nøjagtig surroundlyd.

Posadas Avent.-RXA8A modtager

Denne modtager har også to transformerspoler med separate ledninger til strømforstærkerdelen (sandsynligvis udgangstrinnet) og spændingsforstærkerdelen (dvs. indgangstrinnet).
Yamaha Compressed Music Enhancer bruger digital signalbehandling, så komprimerede filer lyder perfekt.

Lyd

Aventage blev testet i en stor stue, som ejeren også bruger som biograf. På grund af rummets minimalistiske stil var der ikke for meget møbler og vægindretning i rummet. Nogle trykte akustikpaneler har været på væggene før, men det var ikke nok til perfekt akustik. Vi foretog en akustisk måling i rummet og fandt ud af, at selv hjørnebasfælder og diffusorer ville være nødvendige.

De store glasflader gav en vidunderlig udsigt over landskabet, men de var desværre ikke rigtig akustisk fordelagtige, da vinduerne reflekterer lydene. De resulterende ekkoer forringer lyden. For at løse dette har vi anbefalet akustiske gardiner, som forbedrer akustikken og også fungerer som mørklægning, der kræves til biografen.

YPAO var i stand til at forfine lyden ved hjælp af rumkorrektion, men først efter en komplet akustisk behandling af rummet forventes et fejlfrit resultat. Equalizer rumkorrektionsprogrammer alene kan ikke løse mere alvorlige akustiske problemer.
Vi testede Yamaha Aventage-forstærkeren, mens vi så adskillige film, og vi var meget tilfredse med dens ydeevne. Det gav en klar, detaljeret lyd med solid bas og et sammenhængende lydfelt.

Vi testede også enheden, mens vi lyttede til musik. Takket være MusicCast stiller receiveren også Spotify, Tidal, Qobuz, Amazon og Deezer til rådighed, samt afmeldte streams såsom internetradio. Stereolyden var okay (selvom stereoeffektmodtagerne ikke kunne slå den), musikken fyldte rummet pænt. Vi hørte realistiske og underholdende musikproduktioner.
Du kan vælge mellem 11 modes, der passer til 11 musikstile. Vi havde det meget sjovt med disse, de viste sig at være meget nyttige, hvis vi skulle, for eksempel øgede vi lydrummet i den valgte tilstand.

At spille med lydspor var godt, selv når vi spillede hele albums. Den mest korrekte indstilling var “Standard”.
Hvis vi vil lytte til ægte Atmos-musik, med hjælp fra Tidal eller Apple, har vi også brug for lidt held. Hvis du ikke bare vælger musik fra et udvalg af afspilningslister, skal du også have lidt held for at finde Atmos-musik.

Konklusion

Denne receiver er en avanceret receiver med hensyn til både funktionalitet og ydeevne. MusicCast vil modtage regelmæssige opdateringer, producenten lover, at understøttelse af 8K / 60A, 4K / 120A og HDR10+ og understøttelse af 8K / 60B, 4K / 120B og VRR, ALLM, QFT, QM snart vil være tilgængelig.
Under streaming blev kvaliteten af ​​musikken forringet, men ikke væsentligt. Vi var glade for stereoeffekten. Under filmene oplevede vi dynamiske, klare og detaljerede lyde med rummelig, realistisk lyd og intens bas.
Prisen er ikke ligefrem den billigste, men da den er i top, er det ikke overraskende.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts