Vi har testet Panasonic PT-FRZ60 laserprojektor!

Panasonic blev grundlagt i Japan i 1918, skønt navnet på elektronikfirmaet var forskelligt fra starten. I 1955 blev Panasonic-mærket opfundet. De fremstiller en bred vifte af produkter, denne gang har vi undersøgt en projektor.

PT-FRZ60-projektoren har mange teknologiske finesser, mere end 6.000 lumen lysstyrke, et bredt zoomobjektiv og kræver ingen vedligeholdelse.

Hovedtræk

Panasonic PT-FRZ60 projektor

PT-FRZ60 udsender lyse og skarpe 1920×1200 billeder i 16:10 billedformat takket være digital (DLP) billeddannelsesteknologi. Laserprojektoren kræver aldrig udskiftning af lampe. Lyset fra de blå lasere passerer gennem et fosforhjul og et farveseparationshjul, hvilket skaber stråler af gult, blåt, grønt og rødt lys, der reflekteres fra billedchippen, som sender dem til outputobjektivet. Panasonics kredsløb bruger projektorens laserteknologi, hvilket sikrer, at hvis noget går galt, vil kredsløbet fortsat fungere og hjælpe med at opretholde høj lysstyrke.

Samlet set er PT-FRZ60 imponerende baseret på specifikationerne: 6.000 lumen lysstyrke med et nominelt kontrastforhold på 20.000: 1. PT-FRZ60 fås i et hvidt eller sort hus og har en laserlevetid på 20.000 timer. Dette betyder mere end 10 års brug, 8 timer om dagen, 200 dage om året.

PT-FRZ60 hører til den øverste kategori af økonomiske projektorer med en indbygget linse. Det er meget fordelagtigt at have ingen dyre linser, men optikken, lysstyrken og billeddannelsen er også af høj standard. Ulempen ved en fast linse er, at den ikke passer i alle rum.

Objektivet har en meget bred dobbeltzoom, hvilket giver stor fleksibilitet til installation. Takket være dette er PT-FRZ60 en af ​​de nemmeste projektorer at installere, hvilket giver god spillerum med hensyn til, hvor den skal monteres.

Der er tre lysdioder på fronten, der indikerer, at projektoren er tændt eller advarer om faren for overophedning. Ved siden af ​​er der en lyssensor, der bruger dagslysvisningsfunktionen på PT-FRZ60, som justerer billedets farve i henhold til de aktuelle forhold. Projektorens kontrolpanel er på siden længere væk fra luftudtaget. Tænd / sluk og menukontrolknapper er også på projektoren, PT-FRZ60s strømstik er stabilt, så kablet fungerer ikke løst gennem årene.

PT-FRZ60-op

Projektoren kan arbejde med op til 4K-videosignaler med op til 60 billeder pr. Sekund, som den modtager via HDCP 2.3-kompatibel HDMI- og DIGITAL LINK HDBaseT-porte og vises i native opløsning. Der er i alt to HDMI-indgange, to VGA og en sammensat videoindgang på projektoren. PT-FRZ60 er en af de få projektorer, der tilbyder HDMI-CEC-kontrol via sine HDMI-porte. Der er også 3,5 mm og RCA lydindgangsstik og 3,5 mm lydoutput; projektoren har ikke indbyggede højttalere. Ud over den serielle port RS-232 har projektoren et Type A USB 5 volt / 2 amp stik.

pt-frz60 bagvæg

Systemets to Ethernet-porte giver netværkskontrol- og signalfunktioner. Netværksporten fungerer også med kontrolsystemer som Crestron, AMX, Extron, Art-Net og PJ Link. Derudover understøttes Panasonics egen Multi Monitoring & Control-software.

PT-FRZ60-projektoren har imidlertid ikke en Wi-Fi-forbindelse eller endda et valgfrit USB-tilbehør, hvilket er en ganske mangel. Men for at udligne dette tilbyder Panasonic det nyligt introducerede PressIT trådløse system. Dette giver pc- og mobilenhedsbrugere mulighed for at streame billeder og videoer til enhver projektor med en HDMI-indgang og en USB-port.

fjernbetjening frz60

Projektorens fjernbetjening er lidt tykkere end de fleste projektorers fjernbetjeninger, men yderst funktionel fik PT-FRZ60 mest ud af fjernbetjeningen. Ud over at øge, formindske og dæmpe lydstyrken kan du bruge fjernbetjeningen til at ændre input, billedformat og projektionstilstand og vælge et af de otte testmønstre på projektoren. Det har en rækkevidde på 30 meter, men desværre mangler det et 3,5 mm infrarødt stik eller et passende fjernbetjeningsstik på projektoren, der giver mulighed for en længere kabelforbindelse med et lydkabel.

PT-FRZ60 er bogstaveligt talt en af ​​de sejeste projektorer takket være det geniale varmeafledningsrørdesign (spreder varmen fra billedchippen). Temperaturen på PT-FRZ60 stiger aldrig for højt, selv efter et par timers drift. Det er også en stor fordel, at optikken er forseglet, så projektoren ikke har brug for et støvfilter. Under normale forhold kræves kun intermitterende støvsugning af sugeåbningerne.

Installation af en Panasonic PT-FRZ60 projektor

Projektoren vejer ret lidt. Der er fire monteringspunkter til loftmontering. Det kan justeres til enhver vinkel.

For dem, der ønsker at placere projektoren på en hylde eller et bord, vil det justerbare forben hjælpe. For at forhindre projektoren i at blive overophedet kræves der mindst 50-55 cm ledig plads omkring den til køling. Ud over linsen er der en ny manuel kontrol, der mekanisk kan skubbe linsen op (64 procent) og ned (44 procent) og venstre (27 procent) og højre (34 procent). Nogle vil savne det motoriserede billedskift, men det vil betyde en højere pris. Ud over linseskift kan projektoren udføre op til 40 grader lodret og 20 grader vandret keystone-korrektion.

PT-FRZ60s menu er logisk og nem at bruge. De syv billedtilstande er nemme at vælge, samt justering af kontrast, farve, lysstyrke og nuance, dynamisk systemkontrast, støjreduktion og dagsvisning, og billedintensiteten forbliver konstant, selv når lyset er tændt eller stærkt sollys oplyser rummet.

PT-FRZ60 zoomobjektiv

Panasonic har udstyret PT-FRZ60-projektoren med avancerede billedkontroller og en optimeringsfunktion såsom Rich Colour Harmonizer, som optimerer farvehjulets rotationstid afhængigt af billedfeltet for at tillade levende, rige farver at blive vist. Solid Shine-teknologi forsøger at holde projektorens lysstyrke på samme niveau, da laserdiodernes effekt langsomt aftager i løbet af projektorens lange levetid.

Projektor test

Under testen startede Panasonic PT-FRZ60 på 15 sekunder og skiftede straks til fuld lysstyrke. Menupunktet Quick Start giver dig mulighed for at genstarte med det samme i op til 90 minutter, efter at projektoren er i standbytilstand. Når du er færdig, lukkede PT-FRZ60 ned på 2,3 sekunder, hvilket gør det til et fremragende valg til et rum, der bruges af forskellige mennesker til forskellige formål i løbet af dagen.

Der er syv billedtilstande, systemet kan indstilles til naturlig eller normal tilstand, mens indstillingen DICOM Sim er til analyse af enheden. En bonus er, at disse tilstande kan ændres og gemmes. Der er dog ingen understøttelse af projicering af 3D-billeder.

PT-FRZ60-Dynamic a Standard-Wege

Den dynamiske tilstand var en stor overraskelse for PT-FRZ60-projektoren, da systemet udstedte 6.990 ANSI-lumen som målt. På bagsiden, set i den lyseste tilstand for de fleste projektorer, var billederne overvejende nuancer af blå og grøn.

PT-FRZ60 fungerer godt, når den projicerer film i biograftilstand. Projektoren har ikke en sRBG-projektionstilstand, men har en REC709-indstilling, der forsøger at opnå farvebalance på en fladskærm af høj kvalitet. Med 4640 lumen skabte den den bedste farvebalance med en overraskende god balance mellem hudfarve og naturlige scener. Projektorens DICOM Sim-tilstand kan bruges til at projicere sorte og hvide billeder; Det udstedte 5.500 lumen.

PT-FRZ60s energiforbrug er kontrollerbart og økonomisk. Det forbrugte 403,1 watt ved fuld effekt og 10,3 watt ved tomgang. En standbytilstand med lavere strøm er også tilgængelig. Hvis PT-FRZ60 bruges otte timer om dagen, 200 dage om året, vil det ikke være for dyrt at betjene.

I ECO-tilstand har projektorens ydeevne varieret mellem 5330 lumen i dynamisk tilstand og 3590 lumen i naturlig tilstand. Uanset den valgte tilstand brugte den cirka 320 watt.

Der er også en stille tilstand, projektoren har et relativt lavt støjniveau, knap 30 dB i denne tilstand og 35 dB i normal tilstand.

Vi screenede actionfilmen Overdrive fra 2017. Projektoren klarede sig meget godt og leverede levende farver og skarpe billeder. Det sorte niveau var også tilstrækkeligt, selvom det hænger bag billedkvaliteten hos projektorer med traditionelle glaslinser. Den tidligere testede JVC DLA-RS3000 hjemmebiografprojektor kan ikke overgås af en Panasonic-projektor. De største fordele ved laserprojektorer er deres lange levetid og det faktum, at de næsten ikke kræver vedligeholdelse, men prisen kan være højere end for ægte glaslinseprojektorer. . Men med projektorer med ægte glaslinser har linserne kortere levetid og er ret dyre at udskifte. Det er op til alle at beslutte, hvilke aspekter der er vigtigere for dem, perfekt billedkvalitet eller lang levetid og billig vedligeholdelse.

Resumé
projektorbillede pt-frz60

Til denne projektor er den ultrabrede dobbeltzoom, mekanisk skift, lav vedligeholdelse og lysstyrke på mindst 6.000 lumen virkelig overbevisende muligheder. Det mangler imidlertid indbygget WiFi, som kan kompenseres for ved hjælp af Panasonics trådløse system. Lysstyrken aftager, når du skal bruge linsen i den længste zoomposition, men hvis du er forsigtig med at placere den, kan du også fjerne dette problem. Alt i alt er PT-FRZ60 en ideel modtagelse for alle på grund af sin billedkvalitet, fleksibilitet og lange vedligeholdelsesfri levetid. Den er ikke udstyret med indbyggede højttalere, men det er ikke en stor ulempe, da ejere af hjemmebiograf normalt heller ikke glemmer det rigtige lydsystem. Når du bygger et hjemmebiografsystem, skal det første skridt være at styre akustikken i rummet, hvis du vil opnå en ægte biografoplevelse. For at forbedre akustikken skal du bruge dybe lydabsorberende membranpaneler og diffusorelementer. Placer basfælder i hjørnerne og akustiske gardiner foran vinduerne. Selv de bedste højttalere lyder kun godt med perfekt akustik!

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts